• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beker: Đoković nikad nije sto odsto spreman

Autor mondo.rs

Nijemac je govorio o povlačenju najboljeg tenisera svijeta sa US Opena i sve češćem korišćenju medicinske pomoći vrhunskih tenisera.

Boris Beker je u studiju Eurosporta govorio o situaciji u kojoj se Novak Đoković našao u meču četvrtog kola US Opena. Srbin je predao meč Stanu Vavrinki zbog povrede ramena nakon vođstva Švajcarca sa 2:0 u setovima i 2:1 u trećem.

Beker je u razgovoru sa Matsom Vilanderom istakao da se u modernom tenisu daleko više vodi računa o fizičkom stanju igrača.

"Sve više viđamo da se fizioterapeuti pozivaju na teren tokom mečeva. To je pravo igrača i oni mogu da to koriste maksimalno u svoju korist, unutar pravila", rekao je Beker prije nego što se kratko osvrnuo na svog nekadašnjeg igrača.

"Znam Novaka vrlo dobro i mogu da kažem da sa fizičke tačke gledišta on nikada nije igrao 100 odsto bez problema", otkrio je osvajač šest gren slem trofeja.

Đoković će od narednog ponedjeljka imati 9865 poena na ATP listi, dok bi Nadal trijumfom u Njujorku "istopio" zaostatak na samo 640 bodova.

Vilander je bio sličnog razmišljanja, naznačivši da su se vremena u tenisu promijenila.

"Ne možemo da poredimo pristup kakav smo mi nekada imali sa današnjim. Nikada nisam zvao fizioterapeuta na teren osim kada sam imao povredu zgloba. Tada, nismo toliko obraćali pažnju na te probleme i samo smo razmišljali o igranju. Sigurno je da sam osvajao turnire kada nisam bio potpuno spreman", rekao je Vilander i nastavio o Đokovićevoj situaciji.

"Danas je pristup drugačiji i igrači imaju svoje kondicione trenere i fizioterapeute. Mišljenja sam da je Novak osvajao turnire u prošlosti kada nije bio 100 odsto spreman", zaključio je Vilander.

Đoković je zbog predaje meča Vavrinki izgubio čak 1820 bodova na ATP listi, pošto je bio branilac trofeja iz 2018. i po okončanju US Opena njegova prednost na čelu liste mogla bi da bude u velikoj mjeri smanjena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC