• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ministarstvo degradiralo i ponizilo rukomet u Republici Srpskoj"

Autor mondo.ba

Predsjednik Rukometnog saveza RS Marinko Umičević kritikovao je Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS što predstojeći Svesrpski kup u Palama nije ušao u manifestaciju od značaja, kao i zbog mizerne podrške od 3.500 KM.

 Marinko Umičević pismo ministarki Sonja Davidović: Rukomet degradiran i ponižen Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Prvi čovjek rukometa u Republici Srpskoj je napisao pismo ministarki Sonji Davidović u kojem je istakao da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta degradilo i ponizilo rukomet!

Pismo prenosimo u cjelosti.

Možda će vas zanimati

"Poštovana ministrice,

Rukometni savez Republike Srpske je aplicirao na vaše Konkurse 'Za organizaciju tradicionalnih sportskih manifestacija ili turnira međunarodnog i republičkog značaja' kao i 'Programske i redovne aktivnosti sportskih saveza Republike Srpske'.

Po Vašoj objavi rezultata Konkursa ustanovili smo da ste Rukometni savez RS u potpunosti degradirali.

Za prvi konkurs, za turnire međunarodnog i republičkog značaja, aplicirali smo sa projektom 'Svesrpski turnir'. To je turnir u organizaciji Rukometnog saveza Republike Srpske i Rukometnog saveza Srbije koji je osmišljen i bio od prvog dana podržan i pod pokroviteljstvom tadašnjeg predsjednika Republike Srpske, gospodina Milorada Dodika. Na turniru za Svesrpskog prvaka igraju po dvije najbolje plasirane ekipe iz Republike Srpske i iz Srbije. Turnir za Svesrpskog prvaka je prilika da ekipe iz Republike Srpske igraju van njene teritorije i na taj način prezentuju Republiku Srpsku i njene vrijednosti. Ove godine turnir se odigrava u Republici Srpskoj, u Palama i kao i svake godine obezbijeđen je direktan prenos utakmica na državnim televizijama Republike Srpske i Srbije.

To sve govori o važnosti i značaju turnira kako za rukometni sport tako i za Republiku Srpsku, ali nama nije jasno kako Vama u našem Ministarstvu porodice, omladine i sporta sve ovo nije bitno i nije značajno uprkos tome da ste uvijek do sada nas podržavali i učestvovali u organizaciji turnira za Svesrpskog prvaka.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometni sport je najtrofejniji sport u Republici Srpskoj, a mi smo razočarani da naše Ministarstvo porodice, omladine i sporta nije to prepoznalo i podržalo.

Za drugi konkurs, za redovne aktivnosti sportskih saveza Republike Srpske, odobrili ste nam 3.500 KM, što je dodatno ponižavanje našeg saveza. Ove godine, prvi put u istoriji postojanja saveza, sve rukometne klubove koji se takmiče u ligama saveza smo oslobodili plaćanja kotizacija, kako bi bar na neki način olakšali klubovima koji su u teškim finasijskim problemima, tako reći na infuziji. Tako da savez je uveliko zavisio od Vaše pomoći koja je izostala.

Našim radom, ove godine, oformili smo i opremili reprezentaciju Republike Srpske u muškoj i ženskoj konkurenciji, te kao takvi učestvovali smo na pozivnim međunarodnim turnirma, te nam slijedi prijateljske utakmice u Bijeljini protiv reprezentacije Srbije (14. i 15. decembar 2019).

Oformili smo Omladinsku ligu ( godišta:2010, 2008, 2006, 2004, 2002) koja broji 80 ekipa i angažovali petočlanu komisiju koja organizuje takmičenja. Redovno se takmiči i Prva liga RS, koja broji 22 kluba (muških i ženskih), Druga liga koja broji 15 klubova i Premijer liga gdje iz Republike Srpske učestvuje 9 klubova.

Najljubaznije Vas molimo da uzmete u obzir sve gore navedeno i pomognete našem savezu, kako bi mogli u budućnosti da funkcionišemo, te da kroz rukometni sport ostvarimo najvažniji cilj sportsko i vaspitno usavršavanje dječaka i djevojčica, stvaranje kvalitetnog i zdravog društva, edukovanih i akademskih građana naše Republike Srpske", navodi se u pismu objavljenom na zvaničniom sajtu RS RS, koje je parafirao Umičević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC