• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lepa Maša ne odustaje: Još uvek osećam "vatru"

Autor mondo.rs

Marija Šarapova uprkos povredama i slabijim rezultatima od povratka nakon suspenzije i dalje veruje da može da se takmiči na najvišem nivou

Marija Šarapova već dugo nije u teniskom vrhu. Ruskinja se bori da pronađe pravu formu od povratka na teren nakon 18-mesečne suspenzije početkom 2016. godine. Osim dugog izbivanja sa terena "neprijatelj" su joj bile i povrede, zbog kojih je morala da pravi pauze. Trenutno je tek 133. na WTA listi.

Lepa Maša, kojoj su mnogi predviđali kraj karijere nakon priznanja da je koristila nedozvoljena sredstva, ne odustaje. Priznaje da uveliko razmišlja o tome čime će se baviti kada definitivno prestane da igra tenis, ali da i dalje ima želju i motiv da se dokazuje na terenu.

Možda će vas zanimati

Ona je nakon isteka kazne, u aprilu 2017. uspela da osvoji samo jednu titulu i to šest meseci kasnije u Tjanđinu, na turniru nagradnog fonda 500.000 dolara, i od tada nije ostvarila neki značajaniji rezultat.

U 2019. nastupala je na osam turnira i najbolji rezultat zabeležila na prvom, u Šenženu, kada je stigla do četvrtfinala.

"Stvarno volim ovo što radim. Svako može da vidi da uvek kada imam priliku da se takmičim, kada sam na terenu, da uživam u tome. Imam velike planove i snove posle tenisa, ali još uvek osećam tu unutrašnju 'vatru' i motivaciju. Svako jutro budim se uvek sa istom stvari u glavi - da uzmem svoju opremu, odem na trening i radim na tome da budem bolja igračica", navela je Šarapova.

Ruskinja, koja je bila i prva igračica sveta, priznaje da kada je kao mlađa razmišljala o kraju karijere nije mislila da će i posle tridesete biti na terenu.

"Ranije nisam videla sebe da profesionalno igram tenis nakon 30. godine, ali nikada ne znate kuda vas mogu odvesti život i karijera. Morate biti realni, znati tačno da napravite pravu meru, proći krize i sagledati kolike su vaše mogućnosti u svakom trenutku. Ravnoteža između mojih želja i mogućnosti uvek je bila moja najstrožija mera. Volim tenis, i dalje imam neophodnu strast i motivaciju da nastavim i trudiću se da napredujem", poručila je Marija Šarapova, koja će u aprilu napuniti 33 godine.

Ona je skoncentrisana na novu sezonu i nastup na Australijan Openu, na kojem je osvojila titulu 2008. godine.

"Radujem se odlasku u Australiju gde ću videti kako će se odvijati stvari i koliko će moje telo moći da izdrži", poručila je lepa ruska teniserka.

Ona je prošle godine na prvom grend slemu dogurala do četvrtog kola, potom odigrala jedan meč u Sankt Peterburgu nakon toga, a onda zbog problema sa ramenom (imala i hirurški zahvat) morala je da napravi pauzu sve do juna. Vratila se na turniru na Majorci i do kraja sezone odigrala samo sedam mečeva.

Šarapova je u karijeri osvojila 36 turnira, od čega pet grend slemova, tri pehara u dublu, trofej u Fed kupu sa selekcijom Rusije 2008. godine, kao i srebrnu olimpijsku medalju na Igrama u Londonu 2012. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC