• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peruničić o Crnoj Gori: Mi smo jedan narod! Svetinje se ne diraju...

Autor mondo.rs

"Govorili smo o situacijama u drugim timovima, dnevnicama i tako dalje. Ovi momci profita nemaju od reprezentacije, tu su zato što to vole i imaju veliku želju", kazao je Nenad Peruničić.

 Nenad Peruničić o Crnoj Gori: Mi smo jedan narod! Svetinje se ne diraju... Izvor: MN PRESS

Rukometna reprezentacija Srbije krenula je put Francuske gdje je očekuju dvije pripremne utakmice na turniru "Zlatna liga" uoči Evropskog prvenstva.

Prvi protivnik biće nam selekcija "trikolora" (petak, 20:45), a nacionalnom timu Srbije priključili su se i igrači iz Bundes lige. O pripremnom dijelu, utakmicama sa Egiptom, ali i svemu što očekuje naš tim, za sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS) govorio je selektor Nenad Peruničić.

Možda će vas zanimati


On je istakao zadovoljstvo zbog toga što je ekipa "konačno kompletna", a najavio će da će do početka Evropskog prvenstva iskoristiti prostor za tri konkretna i ozbiljna treninga.

"Drago mi je da vidim ove momke da su spremni, orni za rad, ali znam da su umorni, takva je Bundes liga. Nije mi jasno što traje dvije nedelje duže, ali šta je tu je. Što se ostalih momaka tiče, to su ljudi koji imaju veliku želju, volju, karakter. Prisutna je ozbiljnost, odgovornost, i dobra je to ekipa. U nedjelju uveče posle Egipta je došao trenutak koji je težak, i ne znate kako da se postavite, jer svi žele da idu na veliko takmičenje. Opet, morate da se postavite tako da nekog ne uvredite. Što se tiče Obradovića na koga sam računao, to moram istaći, bila je nedoumica, međutim svako od njih ima pravo da na drugačiji način gleda svoju ulogu. Došli smo zajednički do dogovora, uz svo poštovanje njegovog stava da ne putuje, donio sam odluku iza koje čvrstvo stojim", kazao je Peruničić.

Selektor je dodao da ga ne opterećuje previše poraz od Egipta, pošto je bilo mnogo rotacija, a ističe da ga posebno raduje što momci dolaze "čistog srca i emocijama".

"Govorili smo o situacijama u drugim timovima, dnevnicama i tako dalje. Ovi momci profita nemaju od reprezentacije, tu su zato što to vole i imaju veliku želju", naveo je selektor i dodao da su na njegovo insistiranje zakazane jake provjere za pripreme.

"Insistirao sam na tome da imamo jake pripremne utakmice. Ne samo zbog protivnika, već zbog autoriteta, poštovanja. Dobro znate da niti jedan svjetski turnir, prije deceniju-deceniju i po ne bi mogao da prođe bez naše selekcije. U Francusku idemo da pariramo svakom, i da pokažemo da možemo da igramo. O tome smo Dinar i ja pričali još tokom prethodnog Svjetskog prvenstva. Imam želju i da odradimo zajednički trening sa Francuzima, mislim da bi nam to mnogo pomoglo".

Kada se završe i posljednje pripreme - kreće ono pravo!

Evropsko prvenstvo počinje 9. januara, a Srbija je u grupa A sa Bjelorusijom, Hrvatskom i Crnom Gorom. Sve utakmice prve faze srpski nacionalni tim igraće u Gracu.

Izvor: MN PRESS


"Ne živim u prošlosti, gledam ekipu koja je sada i više nemamo pravo da se hvalimo kako smo najbolji i najveći. Smjene u svjetskom rukometu su velike. Mi smo u stvaranju nečega što može da bude dobro. Bjelorusija je sjajna reprezentacija, koja je kompletmna. To su preozbiljni igrači i njihova je prednost što imaju takav klub i mogućnost da po četiri, pet igrača tokom godine igra zajedno. Lijevi bek i pivotmen su iz Кjelcea, jedni od najboljih na svojim pozicijama. Srednji bek iz Bundes lige, i imaju vrhunskog trenera", kazao je Nenad Peruničić prije analize balkanskih zemalja.

"Što se Crne Gore tiče, to je jedna mlada i dobra ekipa, sa mladim trenerom, koji je skandinavska škola. Iskreno, ne sviđa mi se ovaj naboj koji postoji, za mene je to jedan narod, i moj stav je da se svetinje ne diraju. Momke ću pokušati maksimalno da zaštitim od svega".

"Za Hrvate ne treba trošiti riječi, najkvalitetniji su, i to je činjenica. Mi moramo da gledamo sebe, to je najbitnije, a ja grantujem da će ovi momci biti borbeni, da će pokazati srce. Nadam se najboljem, Upravni odbor je postavio cilj proslaka u narednu fazu, ja uvijek vjerujem u više, no, vidjećemo, vjerujem u ove momke", zaključio je selektor Srbije.

Prvi meč na EP "orlovi" igraju protiv Belorusije (9. januar, 20.30), dva dana kasnije rival je Crna Gora (16.00), dok u posljednjem kolu (13. januar, 18.15) Srbija igra protiv Hrvatske.

U narednu fazu prolaze dvije prvoplasirane ekipe.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC