• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak najavio žurku u Sidneju: Hvala Srbi, ovo još nisam doživeo!

Autor mondo.rs

Novak i Viktor čestitali navijačima, Lajoviću, celom timu, ali i onima koji ovaj put nisu bili tu...

 Novak Đoković najavio žurku u Sidneju: Hvala Srbi, ovo još nisam doživeo! Izvor: Guliver/Getty images/Cameron Spencer

Srbija je ponovo svetski šampion u tenisu! Prvi put 2010, osvojivši tadašnji Dejvis kup, a sada i kao pobednik premijernog izdanja ATP kupa.

U finalu je savladana Španija, a junaci su bili Novak Đoković i Viktor Troicki, što svakako ne umanjuje trud Dušana Lajovića koji je u prvom duelu izgubio od Roberta Bautiste Aguta, ali je zadim Đoković savladao Rafaela Nadala, a zatim u paru sa Viktorom Troickim i tandem Pablo Karenjo Busta - Felisijano Lopez.

Možda će vas zanimati

"Ovo ću pamtiti celog života! Ovo je jedan od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Imao sam sreću i ponosan sam na svoju divnu karijeru, ali igrati za ovaj tim, za državu, sa nekima od najboljih prijatelja... To ne može da se izjednači sa bilo čim, to je nešto posebno", blistao je Đoković od radosti posle meča dublova.


Potom se zahvalio brojnim srpskim navijačima u Sidneju povikom: "Hvala Srbi, idemo bre". Nešto kasnije je dodao i da je to bilo ključno za pobedu.

"Moram biti iskren, nikada nisam imao ovakvu podršku na svojim mečevima kao ovih dana u Brizbejnu i sada u Sidneju. Nosili ste nas svojom energijom... Sećam se 2010. kada smo osvojili jedinu titulu u Dejvis kupu, posle toga su sve naše individualne karijere krenule na bolje posle te pobede. Nadam se da će nam ovaj trofej doneti samopouzdanje kao tada. Ovo jeste individualni sport i uglavnom igramo sami, ali tada kada igrate singl nemate osećaj da ste usamljeni. Uvek imate u svom uglu svoj tim koji vam daje snagu kada vam je najpotrebnije. To je nešto što nosim odavde, podršku publike i podršku svih vas.Volimo vas".

Najavio je Đoković i slavlje koje sledi, ali u Australiji, pošto će naši teniseri ostati tamo zbog predstojećeg Australijan opena.

"Idemo nazad u Srbiju da slavimo, pa da se vratimo opet ovde", našalio se, a onda nastavio: "Ima ovde mnogo Srba, Viktor mora da spava, ali ja ne moram, pa ako hoćete da pravimo žurku - spreman sam".

Đoković je pohvalio Troickog i Lajovića, povevši skandiranje "Dule, Dule".

"Divan momak. Toliko je radio i naporno se borio da bi došao do ovde", rekao je.

Viktor se nadovezao zahvalnošću Novaku, ali i onima koji ovaj put nisu bili u nacionalnom timu.

"Čestitao bih Novaku što je ponovo igrao sa mnom, uvek je to veliko iskustvo. Igramo zajedno od 10 godine i deliti momente sa njim na terenu je predivno... Hteo bih da pomenem i ostale iz našeg tima, koji ovaj put nisu sa nama. Janko (Tipsarević), Filip (Krajinović), Laslo Đere, Kecman (Miomir Kecmanović)... Hvala svima".

Za kraj obraćanja publici, Đoković je otkrio da će ATP organizacija donirati 735.000 australijskih dolara (oko 450.000 evra) za saniranje posledica stravičnih požara koji su zahvatili Australiju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC