• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srđan Đoković: Svi nas prozivaju, a mi Srbi ćutimo! Zašto?

Autor mondo.rs

Otac najboljeg srpskog tenisera ponovo je imao zapažen televizijski nastup.

 Novak-Djokovic-penzija-trofej-ATP-kup-muzej-Srdjan-Djokovic-izjava-televizija-gostovanje Izvor: MN PRESS

Srđan Đoković, otac trenutno drugog reketa sveta, Novaka Đokovića, ponovo je gostovao u televizijskom programu i ponovo će se nekoliko njegovih rečenica provlačiti kroz javnost.

Nakon što je Srbija osvojila premijerno izdanje ATP kupa u Sidneju, Novakov otac je imao šta da kaže i o svom sinu, patriotizmu, ali i problemima sa kojima su se porodično sretali, protivnicima u finalu, odrastanju dece...

Možda će vas zanimati

Gostujući na kanalu Nova S u emisiji ''Među nama'', Srđan Đoković je pričao o različitim aspektima života. Razgovor je krenuo od rečenice njegove supruge ''da su oni izgubili Novaka, a da ga je ceo svet dobio'', što nije daleko od istine.


Ponovo je, kao i pre nekoliko dana, Srđan pričao o nastupu naših tenisera na ATP kupu, uz poseban osvrt na slavlje koje je usledilo.

''Uspeh ove zemlje je i naš uspeh. Moj sin je, između ostalih, zaslužan za to. Svi treba da budemo srpske patriote. Mi nekome smetamo, prozivaju nas svi živi, trpimo to i ćutimo, strašno je šta se događa. Vreme je da pokazujemo da nema čega da se stidimo.'', rekao je stariji Đoković.

Otac najboljeg srpskog tenisera je situaciju iz sidneja uporedio sa jednom od pre godinu i po dana. aludirajući na učešće u finalu Mundijala, Srđan je rekao:

''Neću ni da pominjem šta su i sa kim pevale naše komšije posle Svetskog prvenstva. Ili šta rade južne komšije. Ja sam naučen, a učio sam i decu, da su komšije važnije od rođaka. Ne možemo stalno da trpimo''.

Voditeljke ove emisije zanimao je i komentar na situaciju sa ATP kupa, kada su Španci imali komentare o navijanju srpske publike na stadionima.

''Prvi put su Španci igrali pred ovakvom publikom. Naših navijača je bilo više, nisu navikli na to. Ružno je kako su komentarisali, posebno njihov najbolji igrač. Nisu naučili da gube. Mi smo Novaka vaspitali da su i porazi deo sporta.'', rekao je Đoković i nastavio.

''Kada je bio dečak, znao je da zaplače nakon poraza. Kažnjavali smo ga zbog toga, da bi naučio da gubi. Ukoliko se to desi, branili smo mu da ide na trening, to je najveća kazna.''

Srđan Đoković je u ovom televizijskom razgovoru naveo i da svakodnevno uči od svog sina, što je najbolje što može da se desi jednom roditelju. Želeo je da ga deca nadmaše, a u tome je uspeo. Dodao je i da Novak planira penziju, ali tek za nekoliko godina, kada obori rekorde koje još nije stigao.

Otkrio je i da će Novak, nakon završene karijere, sa porodicom živeti "među svojim narodom".

"Znate šta sam naučio od njega? Pogledajte kako Novak gubi, šta uradi posle poraza - dođe do protivnika, zagrli ga, čestita mu i kaže: 'Bravo, bio si bolji, nadigrao si me, trudiću se da sledeći put ja tebe dobijem'", rekao je otac najboljeg tenisera sveta.

Razgovor u studiju je zaključen rečenicom ''ništa u životu ne bih promenio'' Srđana Đokovića, koji smatra da je Novakov neprocenjiv doprinos porodici, zemlji i narodu bio dovoljan da se pomire da je Novak sada svačiji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC