• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni Felipe Perone: Srbi su legende, znamo da su bolji od nas!

Autor Milutin Vujičić

"U našem sportu imaš dosta mečeva koje niko ne gleda, tako da je lepo kada ima puno ljudi, nema veze ako su i protiv nas", kazao je kapiten reprezentacije Španije.

 Čuveni Felipe Perone: Srbi su legende, znamo da su bolji od nas! Izvor: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

Španija je oduševila sve u prestonici Mađarske!

Bez poraza su stigli do finala Evropskog prvenstva u vaterpolu i to najtežim mogućim putem. Prvo su u grupnoj fazi remizirali sa Mađarima, mnogi će reći i uz asistenciju sudija u korist domaćina, da bi potom "izbacivali" Nemce, nažalost Srbiju, pa Hrvate.

Možda će vas zanimati

U borbi za evropsko zlato u nedelju (19.00) "ponoviće" meč sa Mađarima i nadaće se da im je ostalo dovoljno snage za medalju koja im nedostaje.

Da li su posle toliko iscrpljujućih utakmica umorni ili im je preostalo energije za tron?

O tome smo razgovarali sa kapitenom "crvene furije" Felipeom Peroneom koji je drage volje pristao da govori za srpske medije koji su ga sačekali u hotelu.

"Ha-ha, ne možemo da mislimo o tome da li smo umorni - to je sad finale. Igrali smo protiv legendi iz Srbije, pa Hrvata - svetskih šampiona iz 2017. godine… To su bile teške utakmice, moramo to da zaboravimo i da mislima budemo samo u finalu", kazao je Perone "na našem" pošto je dve sezone nosio dres dubrovačkog Juga.

"Naša prednost? To je naša igra, uvek probamo da dignemo ritam, da imamo dosta uplivavanja, da igramo horizontalno. Mi nismo fizički jaki kao Srbija ili Hrvatska…", dodao je Perone.

Raspoloženi kapiten Španije kazao nam je da su već zaboravili utakmice protiv Srbije i Hrvatske i da su svesni da će Mađarska imati prednost domaćeg terena, ali da su oni već u grupnoj fazi videli da imaju priliku da dobiju i da im čak ni "kontra navijanje" neće biti problem.


Razlog? Vrlo jednostavan…

"U našem sportu imaš dosta mečeva koje niko ne gleda, tako da je lepo kada ima puno ljudi, nema veze ako su i protiv nas. Samo nek je puno ljudi, to je najlepše u sportu!"

Mnogo puta u karijeri je igrao protiv Srbije, naše vaterpoliste je više puta u toku izjave opisao kao legende, a posle pobede u četvrtfinalu Evropskog prvenstva iskreno je priznao da su "delfini" i dalje najveća sila.

"Imali smo dosta sreće, dobili smo na peterce, oni su izgubili samo taj meč. I to na peterce… Mi znamo da su oni bolji od nas, ali to je sport, da jednom dobijete nekoga ko je legenda".

Ipak, Španija je u seriji protiv Srbije pošto nas je dobila četiri puta zaredom…

"Da li smo im našli žicu? Mislim da ne, ovo je bila prva ozbiljna utakmica sa legendama, kada smo ih dobili u Kvandžuu to je bilo bez mnogo standardnih igrača, a sada su izgubili na peterce. Oni su uvek favoriti, radićemo da budemo na tom nivou", dodao je Perone.

Pošto ima mnogo prijatelja u taborima Srbije i Hrvatske, upitali smo kapitena Španije da li će imati i navijača među njima u finalu?

"Mislim da smo simpatična ekipa, igramo lep vaterpolo, svi vide da nemamo kondiciju poput Mađara, ali igramo kao tim. Ko voli vaterpolo - uživa u našoj igri", zaključio je Felipe Perone za kraj razgovora za srpske medije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC