• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Federer ispunio dječački san pred 50.000 ljudi, igrao i Bil Gejts!

Autor mondo.rs

U čast mame Linet, koja je i birala ime Rodžer, u Kejp Taunu je odigran egzibicioni meč između dvojice velikih tenisera, rivala i prijatelja. Bilo je i slavnih gostiju.

 Federer-Nadal-u-Juznoj-Africi-igrao-i-Bil-Gejts-pred-50.000-ljudi-VIDEO Izvor: Guliver, Gallo Images/Getty Images Europe

Ostvario je dječački san i ukazao veliku čast svojoj mami.

Rodžer Federer odigrao je u 39. godini prvi teniski meč u Južnoj Africi, zemlji u kojoj je rođena njegova majka Linet Durand, a malo je reći da je to bio spektakl.

Možda će vas zanimati

Pred 50.000 ljudi na fudbalskom stadionu u Kejp Taunu, slavni švajcarski teniser odigrao je egzibicioni meč sa svojim takođe slavnim rivalom iz Španije i, poslije ozbiljnih razmjena i tri seta u kojima nije bilo popusta, zabilježio pobjedu nad Rafaelom Nadalom od 6:4, 3:6, 6:3.

Federer - Nadal u Južnoj Africi.
Izvor: YouTube


Prije toga, u zagrevanju za "gala" meč dvojice velikana ATP tura, Rodžeru i Rafi društvo u igri parova pravili su milijarder Bil Gejts i najpoznatiji južnoafrički komičar, ujedno i voditelj programa, Trevor Noa.

Federer - Nadal dublovi.
Izvor: YouTube


Kompletan prihod od prodaje ulaznica za spektakl održan na stadionu na kom je odigrano osam utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu 2010. godine, završno sa polufinalom između Urugvaja i Holandije (2:3), namijenjen je edukaciji djece širom Afrike.

Izvor: Guliver, Gallo Images/Getty Images Europe


Linet, koja je 8. avgusta 1981. u Bazelu donijela na svet budućeg osvajača 20 gren slem titula, rođena je i odrasla kao "afrikanerka" - kako su nazivani holandski doseljenici u ovoj zemlji na krajnjem jugu "Crnog kontinenta".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC