• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je moguće odlaganje Olimpijskih igara? Glavni u Tokiju kaže - NE

Autor Mirjana Šegan

Član organizacionog odbora Olimpijskih igara 2020 spreman je da predloži da sve bude pomereno za dve godine zbog korona virusa, ali ta priča, ipak, nije izvodljiva

 Da li je moguće odlaganje Olimpijskih igara? Glavni u Tokiju kaže - NE Izvor: Tomohiro Ohsumi/Getty Images AsiaPac

Epidemija korona virusa uticala je na otkazivanje velikog broja sportskih događaja, ali i prekida takmičenja širom planete. Na meti su i Olimpijske igre u Tokiju, koje bi trebalo da se održe od 24. jula do 9. avgusta.

Uprkos sve većem broju obolelih i umrlih u svetu, čelnici Olimpijskih igara tvrde da će ovog leta u Japanu sve biti urađeno onako kako je planirano.

Možda će vas zanimati

Ipak, budući da epidemija uzima maha, da su neke zemlje, poput Italije, u potpunosti izolovane, a neke zatvorile granice, ne čudi da se razmatraju i opcije o eventualnom odlaganju Olimpijskih igara.

Ono što je izvesno, Igre sigurno neće biti ukinute, dakle pre svega zbog TV prava, od čega Međunarodni olimpijski komitet ubire čak 73 odsto ukupnih prihoda, karata koje su odavno rasprodate, ali i zbog činjenice da istorijski upravo je to bio događaj koji ni ratni sukobi nisu sprečili da se održi.

A da li bi Letnje olimpijske igre mogle da budu odložene, odnosno pomerene da se održe u nekom drugom periodu?

Upravo tu mogućnost najavio je član organizacionog odbora Igara u Tokiju Harujuki Takahaši. On je rekao da će na sastanku, koji je zakazan krajem marta, predložiti da Olimpijske igre budu pomerene za 2022. godinu.

"Moramo da se suočimo sa realnošću i time da postoji kriza. Vreme ističe. Ja ne verujem da bi Igre mogle u potpunosti da se ukinu, jer bi to za Međunarodni olimpijski komitet bio veliki problem, ali postoji mogućnost odlaganja. Nije realno da to bude 2021, već potencijalno 2022. godine", naveo je u razgovoru za "Kjodo Njuz" Takahaši.

On je izjavio da je realnija opcija 2022, nego 2021, jer su "sportski događaji u SAD i Evropi sledeće godine već odavno fiksirani".

Šef Olimpijskih igara u Tokiju Joširo Mori odmah je odgovorio na potencijalni predlog člana organizacionog odbora i to - odrečno.

Jasno je naglasio da se takva opcija uopšte ne razmatra.

"Naš glavni fokus je na pripremi za sigurne Olimpijske igre. Tako da uopšte ne razmatramo opciju promenu kurseva ili planova", naveo je Mori, i istakao da je Takahaši dao ishitrenu izjavu i da se izvinio zbog toga.

Olimpijske igre u Tokiju trebalo bi da okupe više od 11.000 sportista iz 206 zemalja, uključujući i Srbiju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC