• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj dan ulazi u istoriju američkog sporta: Kraj sna započetog 2000.

Autor Mladen Šolak

Šta sada očekuje najvećeg kvoterbeka u istoriji?

 Tom-Brejdi-otisao-Nju-Ingland-20-godina Izvor: Maddie Meyer/Getty Images North America

I onaj ko samo površno prati američki fudbal, odgleda samo nekoliko utakmica godišnje i nije siguran ni ko je aktuelni šampion, dobro zna ko je u toj igri najveći.

Naravno, to je Tom Brejdi (42). 

Možda će vas zanimati


Čuveni, večni kvoterbek Nju Inglanda odlučio je da napusti tim sa kojim je čak šest puta bio šampion i u čijem je dresu proživeo karijeru previše romantičnu i za scenario filma.


Odabran u šestoj rundi drafta kao 1999. "pik", Brejdi ni po čemu nije nagoveštavao da će postati rekorder u broju nastupa u Superboul utakmicama (čak devet!), da će postati igrač za najviše priznanja za MVP-a Superboula (čak četiri!).

Izvor: Maddie Meyer/Getty Images North America


I sam se jednom našalio kada je "okačio" fotografiju iz 1999.

Da li biste pretpostavili da će ovaj momak da postane najveći kvoterbek svih vremena i najznačajniji igrač američkog fudbala? Naravno, uz to i suprug brazilskog supermodela Žizel Bundšen.


Međutim, pobedio je sve skeptike i uverio da sve to jeste bilo moguće.

Od kada je početkom veka preuzeo vođenje ekipe od Drua Bledsoa, Brejdi je sa Petriotsima živeo san koji je trajao sve do ove srede, koju će Amerika sigurno pamtiti. 

Naravno, na tom putu bilo je i kritika, teških dana, u finalu prosute perfektne sezone 2007. kao i (blage) kazne zbog skandala sa namernim impumavanjem lopti.

Iz pobeda i poraza, kao i iz dana najveće slave i žestokih kritika, Brejdi je uvek izlazio dovoljno snažan da vodi "Petse" do visina na kojima nisu ni zamislili da će stići. Zajedno sa trenerom Bilom Beličikom i ove godine je pokušao da odbrani titulu, ali je Tenesi bio bolji na "Žilet" stadionu.

Mnogi su predviđali da je to bio poslednji Brejdijev meč za Nju Ingland i bili su u pravu.



Iako je tačno da mu je rukovodstvo tima na čelu sa vlasnikomRobertom Kraftom "poveravalo" i bolje ekipe prethodnih godina (i decenija), odavno se podrazumevalo da će Beličik, Brejdi, Džulijan Edelman i saigrači naći način da budu za korak ispred drugih.

Ovog puta, ipak, nisu i to jeste bio kraj, a Brejdi je tu svoju odluku saopštio Kraftu u ponedeljak uveče, u Bruklinu.

"Bio je to topao razgovor dvojice muškaraca. Volimo jedan drugog previše, on mi je kao član porodice. Ovo je veoma tužno, jer mi je on kao sin. Nisam hteo da se završi na ovaj način, ali u životu ljudi moraju da budu slobodni da znaju šta im je važno. Poštujem ga izuzetno. Bio je to tužan razgovor, pun ljubavi", rekao je vlasnik Petroitsa, koji će prvi put od 2001. godine morati da razmišlja o novom kvoterbeku.

U ovom trenutku, rezervna opcija Nju Inglanda je 23-godišnji Džaret Stidam, pik četvrte runde drafta 2019, koji je nastupio na tri utakmice prošle sezone. Iako američki mediji pišu da on zadovoljava trenera Beličika i franšizu, i dalje je velika nepoznanica koliko može momak pred kojim je najveći sportski teret na svetu.

Sa druge strane, naravno da će biti izuzetno zanimljivo videti gde će Brejdi nastaviti karijeru. 

Izvor: Tanjug, Matt Slocum/AP

Dugo je bilo nagađano da će njegova naredna stanica biti Las Vegas Rejdersi, ali se to verovatno neće dogoditi, jer je poznati trener Džon Gruden tek "potpisao" Markusa Mariotu iz Tenesija.

U ovom trenutku, američki stručnjaci (i bukmejkeri) prognoziraju da će Brejdi izvesno otići u Los Anđeles Čardžerse ili čak izvesnije u Tampa Bej Bakanirse, koji su u ponedeljak "potpisali" lajnbekera Šakila Bareta, igrača sa najviše "sekova" u prošloj sezoni, a produžiće saradnju sa igračem na istoj poziciji, Džejsonom Pjer-Polom.

Da li na taj način spremaju teren za Brejdijevu selidbu iz Bostona u Tampu na Floridi? Odgovor će biti poznatiji od sutra, kada će slavni kvoterbek postati "slobodan agent".

Prvi put u karijeri!

Možda će vas zanimati

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC