• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto je Brejdi izabrao Glejzere: Vlasnici Junajteda doveli najvećeg!

Autori mondo.rs Autori Nikola Janković

Odgovor je kratak i jasan.

 Tom-Brejdi-i-Zizel-Bundsen-On-zaradio-235-na-preko-400-miliona-dolara Izvor: KEVIN C. COX/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Guliver

U jeku jedne od najvećih kriza u istoriji sporta dogodio se jedan od najvećih transfera u istoriji američkog fudbala.

Posle 20 godina u dresu Nju Ingland Petriotsa, tokom kojih je osvojio rekordnih šest Superbol trofeja i tri puta bio najkorisniji igrač lige, a četiri puta finalne utakmice, Tom Brejdi (42) brzo se odlučio za ugovor sa Tampa Bej Bakanirsima - franšizom koja je, poput Mančester junajteda, u vlasništvo porodice Glejzer.

Možda će vas zanimati

Šta je verovatno najvećeg kvoterbeka ikada nateralo na put od krajnjeg severo-istoka SAD, iz Masačusetsa, na krajnji jugo-istok - Floridu?

Odgovor je prilično jasan i očekivan, novac.

Izvor: Guliver, Spencer Platt/Getty Images North America


Prema prvim informacijama, Brejdi će u 43. godini života potpisati ugovor vredan 30 miliona dolara godišnje, kakav u ovom trenutku - uprkos njegovom zasluženom GOAT statusu - nije bio spreman da ponudi nijedan vlasnik NFL franšize.

Insistirajući na tome da nastupa samo za "patriote", a radio je to gotovo polovinu života - od 2000. do 2020. godine - Brejdi je "debelo" udario sebe po džepu, odbijajući da status prve zvezde američkog sporta naplati ugovorima koji bi to dokazali i u banci.

Za dve decenije u Bostonu, Brejdi je od vlasnika franšize za vernost dobio 235 miliona dolara, tek nešto više od deset miliona po sezoni. To što je njegova supruga Žizel Bundšen i dalje ispred njega po zaradama, sa preko 400 miliona dolara ličnog bogatstva, pretpostavljamo da imponuje vanserijskom kvoterbeku, ali sumnjamo da isto razmišlja kada pogleda podužu listu igrača koji su za manje vremena zaradili "debelo" više od njega igrajući američki fudbal.

Izvor: Guliver, Maddie Meyer/Getty Images North America


Izgleda da je vreme da Brejdi naplati sve što je radio pod vođstvom trenera Bila Beličika, s kojim je zajedno gradio i izgradio najveću dinastiju u istoriji omiljenog sporta u SAD.

Sa platom kakvu je dobio od sinova i kćerki pokojnog Malkoma Glejzera, čoveka koji je Bakanirse kupio 1995. za 192 miliona dolara , a Junajted kupovao pune dve godine pozajmicama i investicijama vrednim 790 miliona, Brejdi bi hipotetički sumu zarađenu za 20 godina u Bostonu mogao da dostigne za sedam i po godina u Tampi.

Srećno!

Možda će vas zanimati

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC