• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar sporta Crne Gore: Sportska takmičenja od 1. juna

Autor mondo.ba, agencije

Mjere rasterećenja trajaće u tri faze, a treća bi počela odigravanjem utakmica sa početkom narednog mjeseca

 Nikola Janović sportska takmičenja Crna Gora 1. jun Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Sportska takmičenja u Crnoj Gori počeće od 1. juna, ali bez prisustva publike, saopštio je ovo tamošnji ministar sporta Nikola Janović.

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore u vaterpolu istakao je da će individualne treninge crnogorski sportisti moći da održavaju od srijede, 6. maja.

Možda će vas zanimati

"Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo je uputstva po kojim će sportske aktivnosti krenuti u tri faze. Svih ovih prethodnih sedmica Ministarstvo sporta i mladih bilo je u kontinuiranoj komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje i epidemiolozima. Sagledavali smo situaciju i sada, kada su se uslovi stvorili za to, izlazimo s rješenjima kojima se rasterećuju mjere vezane za sportske aktivnosti", rekao je Janović.

Crnogorski ministar je pojasnio da će prva faza trajati od 6. do 18. maja i obezbijediti svim sportskim klubovima šansu za trening u sportskim objektima otvorenog i zatvorenog tipa, ali samo individualnih treninga.

"Dakle, bez duela, kontakta, već samo individualni trening. Uz, naravno, rigorozne mjere kada je u pitanju higijena. Sva detaljnija upustva o tome će biti na sajtu Ministarstva sporta i mladih od utorka", kazao je Janović.

Druga faza obezbjeđuje početak treninga, pogotovo u kolektivnim sportovima, gdje je neophodan i kontakt i duel, trajala bi od 18. maja do 1. juna. Treća faza bi bila od 1. juna i tokom nje bi takmičenja mogla da se nastave.

"Sportski klubovi u svim sportovima bi mogli nastaviti s takmičenjima, naravno bez gledalaca. To je 'mapa puta', a želim zahvaliti sportistima i sportskim radnicima širom Crne Gore koji su poštovali preporuke svih ovih sedmica. Takođe, zamolio bih ih da se strogo pridržavaju ovih uputstava. Sve ove faze će važiti samo ako epidemiološka situacija bude na zadovoljavajućem nivou", rekao je Janović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC