• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emotivno sećanje na Koraća: Samo ti si nestvarno branio čistotu sporta!

Autor Pavle Knežević

Duško Korać bi danas napunio 65 godina

 Emotivno sećanje na Duška Koraća: Samo ti si nestvarno branio čistotu sporta! Izvor: MN PRESS

Legendarni sportski komentator Duško Korać rođen je na današnji dan, čega se setio i njegov bliski saradnik i kolega Rale Simić.

Korać je umro januara 2016. godine, nedelju dana pošto mu je pozlilo po završetku prenosa odbojkaške utakmice. Iako je prošlo više od četiri godine, nije ostao zaboravljen.

Možda će vas zanimati

Javno sećanje na svog kolegu i prijatelja danas je objavio i Simić, emotivno se podsećajući Koraćevih karakterističnih izjava.

"Samo ti si mogao da kažeš koliko je velika Rusija, samo ti si moga da zboriš koliko je snažna Jesenjinova reč, samo ti si mogao da opišeš koliko je lepa Jelena, samo ti si toliko voleo Bolta, samo ti si nestvarno branio čistotu sporta. DK danas bi napunio 65 godina".

Korać je bio voljen zbog svog slikovitog i specifičnog, nadasve emotivnog stila komentarisanja, ali i stavova kojih se nije stideo da iskaže. Iz sličnih razloga je i osporavan.

Prenosio je mnoge sportove, ali je najviše ostao upamćen po atletici i odbojci.

Jako je voleo Juseina Bolta i Jelenu Isinbajevu, veličao je ruske sportiste, smetala mu je dominacija SAD u atletici. Postoji mnoštvo njegovih legendarnih izjava i analiza koje se i danas prepričavaju.

Treba reći i da je često bio na udaru kritika, a 2006. godine je bio suspendovan na mesec dana, jer se tokom prenosa Evropskog prvenstva u atletici "obračunavao" sa korisnicima tadašnjeg foruma sajta B92.

Jedan od najboljih odbojkaša svog vremena Ivan Miljković je svojevremeno tražio i da mu se zabrani prenos odbojke, mnogima su smetale njegove optužbe sportista da se dopinguju samo na osnovu prenosa, a svojevremeno je izjavio: "Od 1992. godine novinarstvo u Srbiji ne postoji. ... 'Aj navedite mi još tri novinara u Srbiji, ne novinarki. Jer novinarke ne postoje".

Ipak, šira javnost ga pamti, pamti njegove emotivne prenose, znanje, strast sa kojom se unosio u sport i ne mali broj "bisera".

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC