• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer nema namjeru da stane

Autor Mirjana Šegan

Švajcarac se oporavlja poslije operacije i očekuje da će biti potpuno fit za 2021. godinu

 Rodzer-Federer-planovi-2021.-Olimpijske-igre-Tokio-koronavirus-oporavak-poslije-operacije Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Rodžer Federer uspješno se oporavlja poslije operacije koljena, zbog čega je već odavno najavio da će propustiti ovu sezonu.

U rodnoj Švajcarskoj uživa u društvu mnogobrojne porodice i pravi planove za narednu godinu. Uprkos hiruruškom zahvatu, i činjenici da će za mjesec dana napuniti 39. godine, Federer još uvijek ne razmišlja o penziji.

"Osjećam se bolje, iako još ne mogu da igram tenis. Znam da je potrebno strpljenje i vrijeme za oporavak i da me čeka dug put", naveo je Federer.

"Cilj je da stvarno budem spreman za sljedeću sezonu", dodao je rekorder sa 20 osvojenih grend slem trofeja.

Možda će vas zanimati

Osim velikih turnira, poput Vimbldona, koji je njegov omiljeni, Federer želi da nastupa i na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su zbog korona virusa, prvi put u istoriji odložene. Plan je da budu održane u avgustu sljedeće godine.

Želja je da napravi još jedan dobar rezultat na zalasku karijere, nakon što je 2008. sa Stenom Vavrinkom osvojio zlatnu olimpijsku medalju u dublu na Igrama u Pekingu.

"Zaista je sjajno što osjećate na terenu kao da radite sa juniorom koji samo ide naprijed, a ne sa iskusnim profesionalcem na zalasku karijere. Sada je najvažnije da se u potpunosti oporavi i u top formi dočeka novu sezonu", rekao je Rodžerov trener Severin Luti.

Federer je rekao da u švajcarskim planinama ima mir, ali i pravu oazu u doba korona virusa.

"Mnogima je izolacija teško pala, ne samo zato što su fizički odvojeni od prijatelja i porodice, već i psihički, a mnogi su i zabrinuti za zdravlje. Ja sam okupiran djecom i ne mogu da se žalim, ali znam da nije svima lako. Generalno, ovaj virus natjerao je sve da razmisle šta je osnova svega i šta je stvarno važno u životu - porodica, prijatelji i prije svega zdravlje", naveo je Federer.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC