• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brutalno ga maltretirali u školi, sad im se smeje na Fejsu: Filmska priča MMA šampiona, on se poslednji smeje!

Autor Pavle Knežević

Toliko su ga maltretirali u školi da se bacio na borilačke veštine, a sada se svojim mučiteljima smeje na fejsu

 Brutalno ga maltretirali u školi, sad im se smeje na Fejsu: Filmska priča MMA šampiona, on se poslednji smeje! Izvor: Guliver, Darrian Traynor/Getty Images AsiaPac

Izrael Adesanja oduševio je svet MMA odbranom svoje titule u srednjoj kategoriji pošto je u drugoj rundi zaustavio Paula Kostu, dok je pažnju šire javnosti skrenuo na sebe nesportskim potezom i urnebesnom izjavom posle meča.

Ali, ovaj Novozelanđanin nigerijskog porekla nije uvek bio ovakav zastrašujući "tabadžija". Štaviše, njega su maltretirali u školi, a on je sve te nasilnike sačuvao kao prijatelje na Fejsbuku da bi mogli da vide dokle je dogurao!

Možda će vas zanimati

Adesanja ima 31 godinu, rođen je u Lagosu, ali je odrastao na Novom Zelandu, gde ga je maltretiranje u školi navelo da se posveti borilačkim veštinama. Danas je šampion i vozi Meklarena od 550 hiljada evra. Svakako se poslednji smeje.

Porodica Adesanja emigrirala je na Novi Zeland kada je Izrael imao 10 godina. Naselili su se u gradu Rotorua, na Severnom Ostrvu, poznatom po svojoj maorskoj kulturi. Ali, dečaku ljubitelju japanskih animi nije bilo zanimljivo, jer su ga u srednjoj školi mnogo maltretirali. Toliko da je odlučio da spas pronađe u borilačkim veštinama.

View this post on Instagram

@ENGAGEind

A post shared byIsrael Adesanya(@stylebender) on

I ne da je uspeo, nego se vinuo i visine. U oktagonu ima svih 20 pobeda u profesionalnoj karijeri, ali je i dalje iskren kada je u pitanju prošlost.

"Imam ih i dalje na Fejsbuku. Vide me gde sam sada, vide kako sijam. U mojoj glavi, kad pogledam one koji su me maltretirali, i dalje su veći od mene, ali kada se vratim u Rotoruu, pomislim 'tebe sam se plašio?'", iskreno priča Adesanja.

Ali, nije postigao samo sportski uspeh: samo u poslednje četiri borbe zaradio je blizu dva miliona evra, što mu je omogućilo da vozi skup automobil, Meklarena od 550 hiljada evra.

Osim toga, Adesanja skreće pažnju i ulazima u halu pre borbi, inspirisane plesom, pošto je njegov veliki ljubitelj i kao mlad se takmičio na plesnim revijama, pre nego što je prešao na borilačke veštine. Svoju prvu ljubav nije zaboravio jer često u oktagon izlazi izvodeći plesne numere.

Kao što je ova:

Izrael Adesanja izlazi pred publiku
Izvor: Youtube/BT Sport

Naravno, borilačke veštine i ples nisu toliko daleko jedno od drugog, tako da se Adesanja ne stidi da pokaže šta zna.

Pored svega toga, Adesanju vole navijači, jer se ne ponaša kao zvezda, već kao "jedan od momaka". Na društvenim mrežama se stalno šali, deli "meme" (ili "mimove", kako god želite), ali ne propušta priliku da zeza protivnike koji su ga prozivali pre meča.

Tagovi

MMA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC