• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šumaher i Hamilton ne mogu da se porede: Jedan je vozio sam, a drugi dobija svu pomoć!

Autor Milutin Vujičić

Ako neko može da procijeni, onda je to Berni...

 Mihael-Sumaher-ili-Luis-Hamilton-ko-je-bolji-izjava-Berni-Eklston Izvor: Will Taylor-Medhurst/Getty Images/Guliver, Guliver/Andy Hone/Getty Images

Pitanje je trenutka kada će Luis Hamilton oboriti rekord Mihaela Šumahera po broju pobjeda, realno je da se to desi već u ovoj sezoni…

Šumaher je vozio od 1991. do 2006. godine, potom opet od 2010. do 2012, a u tom periodu ostvario je 91 pobjedu u Formuli 1, dok je Luis Hamilton u prethodnih 13 sezona uspio da upiše samo jednu manje i bez sumnje će biti novi rekorder ovog sporta.

Možda će vas zanimati

Ko je bolji?

Pitanje koje će se dugo postavljati, iako je teško dati odgovor pošto se radi o vozačima iz različitih era, a možda najpozvaniji da pruži odgovor je Berni Eklston.

"Šumaher je praktično sam vozio bolid, dok Hamilton ima Bog zna čiju sve pomoć dok vozi…", kazao je Berni Eklston za "AFP" agenciju.

"Nema to veze sa Hamiltonom", ogradio se čovjek koji je decenijama upravljamo Formulom 1 i objasnio na šta je tačno mislio: "To je zbog toga kako je Mercedes napredovao kao tim. Prije toga je Prost bio sam u vozilu, a sada više to nije slučaj".

Hamilton dominira u ovoj deceniji u Formuli 1 i do sada je osvojio šest šampionskih titula, a ne nazire mu se kraj…

Izvor: Clive Mason/Getty Images Europe, Guliver

"Ništa loše ne možete reći o njemu, ne možete reći da nije dobar, daleko je od toga. Veoma je talentovan i sigurno je u pet najboljih vozača u posljednjih 30 godina, ali nemoguće je reći da li je bolji od Šumahera", objasnio je Eklston.

Istakao je i da bi teško pretpostavili da je Hamilton vozač Formule 1, dok se to na Pikeu ili Šumaheru odmah primjećivali.

"Hamilton je Sena ove generacije, prije svega zbog regilioznosti i držanja određenih ideja. Mislim da drugi ne bi umrli za njih poput te dvojice", kazao je Berni Eklston. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC