• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je istina o mom odnosu sa Novakom: Federer o sukobu i zašto se sa Đokovićem nije čuo dva mjeseca!

Autor Milutin Vujičić

Švajcarski teniser Rodžer Federer oglasio se baš nakon što se počelo pričati o njegovoj poruci na Instagramu poslije Rolan Garosa.

 Federer ovo je istina o mom odnosu sa Đokovićem Izvor: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Rodžer Federer potpuno je ignorisao Novaka Đokovića nakon finala Rolan Garosa, samo je čestitao svom "najvećem rivalu" Rafaelu Nadalu, a to je izazvalo čak i pažnju britanske javnosti koja je poslovično na njegovoj strani.

Šta zaista Rodžer Federer misli o Novaku Đokoviću i da li se zapravo njih dvojica ne podnose, kako se u javnosti često spekuliše?

Možda će vas zanimati

Imali su u prošlosti neke razmirice, prvo je Đoković imitirao Federera, potom je Švajcarac njega optužio da folira povredu, prepucavanja je bilo i od strane njihovih bliskih ljudi (roditelja), o navijačima i da ne govorimo...

Ipak, posljednji događaj je možda napravio i najveći razdor.

Đoković je ovog ljeta osnovao novi Sindikat tenisera, čemu se Federer usprotivio i podržao ATP, zatraživši da ne bude razjedinjenja u stavovima "sada kada je najteže".

U razgovoru za "Schweizer Illustrierte" Federer je upitan da li je istina da postoje sukobi između njih dvojice, a na to je najbolji švajcarski teniser odgovorio da "sukoba nema" i da se zapravo "nisu čuli posljednja dva mjeseca".

Istakavši da poštuje trenutno najboljeg tenisera svijeta, Federer je odbacio priče o neprijateljstvu.

"Mi smo tada samo razgovarali o restartu teniske sezone i uvođenju mjera protiv korona virusa na turnire. Obojica smo u desetočlanom odboru ATP-ja, a puno je problema, poput preživljavanja nekih turnira i igrača koji moraju dodatno paziti na troškove", objasnio je Federer.

Izvor: Guliver/Pool/Getty Images Europe

Dakle, sve je u redu između njih dvojice, u pitanju je samo tenisko rivalstvo koje poslije dugo godina počinje da ide na ruku Đokovića.

U martu će preskočiti Federera po broju nedjelja na vrhu ATP liste, ima više masters titula i bolji međusobni skor od Švajcarca, a planira i da napadne rekord po broju grend slem titula koji "RF" sada dijeli sa Nadalom (20).

Do kada Federer planria da igra? Već pet godina planira šta će poslije karijere i još nije donio odluku, ali će se fokusirati na porodicu, preduzetništvo, humanitarni rad...

"Volim da putujem i ima puno mjesta na koja se želim vratiti, poput Meksika, Čilea, Kolumbije, Azije...", kazao je Federer i rekao da će poslije karijere igrati tenis na neobičnim mjestima da bi ga popularizovao. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC