• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak će izjednačiti rekord svog idola: Ostavlja Rafu i Rodžera u prašini!

Autor Nikola Lalović

Izašla je nova ATP lista. Stanje na vrhu je nepromenjeno.

 ATP lista Novak Đoković će izjednačiti rekord svog idola: Ostavlja Rafu i Rodžera u prašini, Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill

Novak Đoković je dočekao 291. nedelju na vrhu ATP liste, a njegova prednost u odnosu na Rafaela Nadala iznosi 1.890 bodova. To praktično znači da su dva fenomenalna dostignuća već postignuta! 

Novak do kraja sezone može da dobije bodove u Beču kao i na završnom Mastersu gde je prethodne godine osvojio samo 200 bodova. Sa druge strane Nadal na mastersu u Parizu brani "samo" polufinale, što znači da bi mogao da napreduje novih 640 bodova ukoliko bi osvojio taj turnir. 

Možda će vas zanimati

Takođe na završnom Mastersu je prošle godine zabeležio dve pobede i 400 bodova, što znači da bi mu trijumf sa svim pobedama doneo još 1.100 bodova, Ipak, to nije dovoljno da se prestigne Novak, jer bi u slučaju da srpski teniser ne osvoji nijedan novi bod do rkaja sezone, Đoković opet bio u prednosti. On bi vodio za 150 bodova na kraju godine čak i kada bi Nadal osvojio sve turnire do kraja godine. 

Novak je trenutno izjednačen sa Nadalom, Federerom i Džimijem Konorsom po broju puta kada su godinu završili na prvom mestu ATP liste. Sa ovim dostignućem srpski teniser će šestu sezonu završiti na prvom mestu i tako izjednačiti rekord Pita Samprasa, koji je do sada jedini šest puta bio prvi na kraju godine. 

A ovo znači i da je Novak vrlo blizu 300. nedelje na prvom mestu ATP tura. Nadal sigurno ne može da ga stigne u narednih devet takmičarskih nedelja, tako da će srpski teniser postati tek drugi na svetu kome je to pošlo za rukom. 

A u prethodnoj nedelji srpskom tenisu uspehe nije donosio Novak nego dva momka koja su sjajno igrala na Sardiniji. Danilo Petrović je kao "laki luzer" stigao do polufinala i tako napravio rezultat karijere. On je skočio za neverovatnih 39 mesta i sada je 137. što mu je najbolji ranking karijere. 

Laslo Đere je na Sardiniji osvojio svoju drugu titulu i najavio povratak u velikom stilu. Skočio je za 21 mesto i sada je 53. na ATP listi, sa više od 1.000 bodova. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC