• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajeve" muče povrede

Autor mondo.ba

Pripreme reprezentacije BiH idu po planu, iako ljekari imaju pune ruke posla. Hajrović imao temperaturu, Bičakčić i Begović povrijeđeni…

 "Zmajeve" muče povrede Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Jučerašnji jutarnji trening zbog povišene temperature propustio je Izet Hajrović, a nije bilo ni Ermina Bičakčića, koji ima problem sa skočnim zglobom desne noge.

Asmir Begović juče je prvi put trenirao u kopačkama, ali je na kraju treninga ponovo obuo patika. Ipak ljekari uvjeravaju da će biti spreman za nastup u Brazilu.

"Stanje nije ozbiljno iako ima nekoliko igrača koji su pošteđeni. Hajrović bi mogao već sutra početi da trenira. Bolje se osjeća i Bičakčić, mada nema razloga da ga forsiramo. On će biti sigurno speramn za Mundijal", rekao je Sušić, prenose “Nezavisne novine”.

Reprezentacija je od utorka skoro kompletna. Prvi radni dan imali su Muhamed Bešić i Toni Šunjić.

"Svi su skoro stigli. Do kraja dana očekujemo Zvjezdana Misimovića, a u srijedu ćemo biti kompletni dolaskom Senada Lulića", rekao je Sušić.

Prva zvijezda bh. tima Edin Džeko oprezan je u prognozama za Mundijal. Iako "zmajevi" imaju kvalitet, svjestan je da su on i saigrači ipak debitanti na jednom velikom takmičenju.

"Teško je prognozirati. Na velikim takmičenjima nikad se ne zna. Uvijek se pojavi neka uslovno mala reprezentacija, napravi nešto više, i ne bih se bunio da to budemo upravo mi u Brazilu. Naravno, treba gledati i sa realnije strane. Ovo nam je prvo učešće, nedostaje nam iskustva, bez obzira na to što imamo dobre igrače iz velikih liga i jakih klubova. Ono što mogu obećati je da ćemo učiniti sve da predstavimo BiH na najbolji mogući način", najavio je Džeko.

Golgeter Mančester Sitija u grupnoj fazi suprotstaviće se, između ostalog, klupskim saigračima Agueri i Zabaleti. S argentinskim dvojcem razgovarao je o toj utakmici.

"Oni su mi rekli da očekuju težak posao u duelu s nama. Mene raduje što smo 'izvukli' Argentinu. Iako su jedna od najboljih svjetskih reprezentacija, to nam je samo motiv više. Oni su favoriti, ne samo naše grupe nego kompletnog SP, ali ne treba se žaliti, već dati sve od sebe na 'Marakani' i nadam se da će sve biti u redu", dodao je Džeko, prenose “Nezavisne novine”.

Jučerašnji jutarnji trening reprezentacije u Hrasnici pratilo je oko sto gledalaca, a za danas su planirana takođe dva treninga, ujutro i poslijepodne.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC