• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bora Milutinović: Gledao sam trening BiH, dobri su

Autor mondo.rs

Legendarni trener trenutno je u Brazilu, gdje "radi sve i ne radi ništa".

Bora Milutinović jedan je od dvojice trenera koji su na Mundijalima vodili po čak pet različitih selekcija, Meksiko, Kostariku, SAD, Nigeriju i Kinu.

Stoga, nije pretjerano iznenadio kada je nabrajao selekcije za koje navija u Brazilu, gdje uživo prati utakmice Svjetskog prvenstva.

"Moram da počnem od Meksika. Meksiko, Kostarika, SAD, Nigerija i Honduras, reprezentacije koje sam radio, kao i BiH i Hrvatska, to su timovi za koje imam izuzetne simpatije", izjavio je Milutinović u izjavi za "Sportnetwork".

Upitan za domete reprezentacija bivših jugoslovenskih republika, govorio je da BiH i Hrvatska imaju čemu da se nadaju.

O šansama evropskih selekcija u Južnoj Americi...

Znate šta, to se sve nekad dijelilo na Evropu, Aziju, Južnu Ameriku... Ali, sada imate veliki broj Južnoamerikanaca i u Evropi. Nema tu velike razlike. Meni je veliko iznenađenje rezultat koji je postigla Holandija, kao i Kostarika, koja je pobijedila Urugvaj.

"Sušić ima dobar tim, inteligentne igrače, sa velikim iskustvom. Kvalifikovanje za Svjetsko prvenstvo BiH je veliki uspjeh. Taj tim ima odličan mentalitet. Bio sam na njihovom treningu, treniraju opušteno, vjeruju u svoje mogućnosti i ja isto vjerujem da mogu da postignu dobar rezultat".

"Hrvatska je dobro izgledala. Nažalost, u odlučujućim trenucima nisu imali dobru koncentraciju. Imaju šansu da se kvalifikuju, sve zavisi od njihove utakmice sa Kamerunom".

Selekcija Srbije pod selektorom Sinišom Mihajlovićem nije uspjela da se kvalifikuje za put u Brazil, ali Milutinović misli da "orlovi" imaju kapacitet da se nađu za dvije godine na velikom takmičenju.

"Sa nadom da će naša reprezentacija da se kvalifikuje za Evropsko i Svjetsko prvenstvo. Imamo toliko talentovanih igrača. Ne poznajem dobro imena, ali imamo mnogo talentovanih igrača, koji igraju u Engleskoj, imamo mnogo sposobnih igrača, ali je potrebno napraviti dobar ambijent. Svi moraju da učestvuju i olakšaju treneru".

On je trenutno u Južnoj Americi i privatno i službeno.

"Ne radim ništa i radim sve. Ja sam savetnik u Kataru za Svjetsko prvenstvo 2022. Dosta sam aktivan, sa nadom da će Katar organizovati Mundijal iz snova, jer ima mogućnosti da

  sve to organizuje. Temperatura na stadionima je izvanredna, na treninzima isto, hoteli su blizu, tokom dana možeš da vidiš i dvije utakmice... Što kažu, jedino mi ostaje da čekam da doživim 2022. godinu".

U međuvremenu, stiže i da posjeti Srbiju.

"Sad sam bio u Srbiji, prije dvije nedjelje. Žao mi je zbog poplava i svega što se desilo. Nadam se da će sve doći na svoje mjesto".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC