• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK SARAJEVO: Sve spremno za koševski spektakl

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Trener i kapiten FK Sarajevo pozvali navijače: Svi na Koševo, ovo je praznik fudbala. Uščuplić naglasio da su svi igrači maksimalno motivisani za utakmicu sa Borusijom Menhengladbah, da su zdravi i da jedva čekaju da istrče na teren.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Dženan Uščuplić i kapiten bordo tima Amer Dupovac na konferenciji za medije koja je danas održana u prostorijama kluba istakli su da jedva čekaju utakmicu te su pozvali navijače da dođu na stadion Asim Ferhatović Hase, gdje će sutra biti odigrana utakmica plej-ofa između osvajača Kupa BiH i Borusije iz Menhengladbaha.

Uščuplić je naglasio da su svi igrači maksimalno motivisani za utakmicu, da su zdravi i da "jedva čekaju da istrče na teren". On je dodao da ekipa prije svega želi dobro odigrati i iskoristiti šanse da protiv izuzetno jakog protivnika napravi dobar rezultat za revanš.

Trener FK Sarajevo smatra da je igranje prve utakmice na domaćem terenu dobra stvar, jer daje psihološlu prednost, a klub će dobro proći i finansijski.

"Svi na Koševo, biće to praznik fudbala u svakom smislu te riječi. Uvjeren sam da protiv Borussije možemo napraviti nešto", rekao je Uščuplić.

Kapiten tima Amer Dupovac je istakao da će igrati bez pritiska te ponovio riječi svog trenera da se nadaju da će odigrati dobru utakmicu.

ŠPANAC NA CENTRU

Duel Sarajeva i Borusije Menhengladbah sudiće španski arbitar Antonio Mateu Lahos, a pomagaće mu Pau Sebrijan Devis i Žon Nunjes Fernandes, takođe iz Španije. Četvrti sudija je Huan Martines Munuera (Španija), delegat Patrik Vaterbled (Belgija), a posmatrač suđenja Marko Jozef (Slovačka).

"Čast nam je igrati protiv ovako dobre ekipe kao što je Borussija. Ukoliko odigramo dobro, vjerujem da bi i rezultat mogao doći sam po sebi. U ime igrača poručujem da željno očekujemo susret. To će biti velika stvar ne samo za klub nego i za grad, a mi ćemo sutra predstavljati ne samo Sarajevo nego i cijelu BiH", rekao je Dupovac.

Utakmice se igra u četvrtak u 20:45 sati. Gostujući igrači će večeras u 19 sati održati trening na olimpijskom stadionu, prije kojeg će se obratiti medijima.

Portparol  kluba Tarik Trbić da je rekao da je interesovanje publike i medija za sutrašnju utakmicu ogromno. On je rekao da su se za utakmicu akreditovali novinari iz Hrvatske, Poljske, Mađarske, Njemačke i Srbije kao i brojni domaći novinari.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC