• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" uskoro na ljepšem Bilinom polju

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U toku je rekonstrukcija zeničkog stadiona Bilino polje na kojem reprezentacija BiH igra kvalifikacione utakmice. Dom "zmajeva“ uskoro će imati nove reflektore, veće svlačionice...

Stadion Bilino polje, izgrađen 1972. godine, konstantno se rekonstruišekako bi se zadovoljili uslovi FIFA i UEFA.

Trenutna rekonstrukcija uključuje zamjenu reflektora kako bi se zadovoljili dodatni uslovi UEFA, odnosno ispunio zahtjev da na svim stadionima na kojima se budu igrale utakmice predstojećih kvalifikacija za EURO „Francuska 2016“ bude isti intenzitet i boja vještačkog osvjetljenja.

"Trenutno je u toku rekonstrukcija dijela istočne tribine, odnosno krova. Stavlja se nova podloga. Rade se i tehnički prostori, svlačionice se proširuju. Isto tako, radi se i u izlaznom tunelu na teren, doping sobi, tj. medicinske prostorije", rekao je za agenciju Anadolija Muamer Islamović, v.d. direktora FK Čelik, čiji je dom stadion Bilino polje.

"Stare reflektore mijenjamo jačim. UEFA ima svoje standarde osvjetljenja koje i 'Bilino polje' mora ispuniti. Reflektore prvi puta od izgradnje stadiona mijenjamo. Iako su bili funkcionalni, nisu davali dovoljnu količinu svjetla. Radi se na montiranju novih reflektora, kao i na krovu zapadne tribine gdje se njihov broj uduplao. 'Bilino polje' će ovim zahvatima imati i više svjetla nego što je potrebno“, dodao je Islamović.

Sredstva za rekonstrukciju obezbijedila je UEFA u visini od 1.041.000 KM. Rok za završetak radova na Bilinom polju je 31. august kada je najavljena posjeta UEFA inspektora.

"Imamo obećanja iz firmi da će svi poslovi biti završeni i prije predviđenog roka. Garancije imamo i nadam se da će sve biti završeno na vrijeme jer posao ide dobro", dodao je Islamović.

Osim što će većinu utakmica reprezentacija BiH igrati u Zenici, izabranici selektora Safeta Sušića u septembru će po prvi put i trenirati u Trening centru FS BiH u Zenici.

Prijateljski meč učesnik ovogodišnjeg SP po prvi puta odigrat će u Tuzli. Na stadionu Tušanj BiH će odmjeriti snage 4. septembra protiv Lihtenštajna, a pet dana kasnije u prvom susretu kvalifikacija za EP ugostiće Kipar. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC