• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Pričaćemo posle Francuske

Autor mondo.rs

Reprezentativci Srbije stavili ad akta prvi trijumf na Svetskom prvenstvu i posvetili svu pažnju narednoj utakmici, protiv šampiona Evrope. "Tada ćemo izvlačiti zaključke", poručio Štimac.

 "ORLOVI": Pričaćemo posle Francuske Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Pribranom i sigurnom igrom, "orlovi" su u subotu pobedom počeli učešće na dugo iščekivanom FIBA Svetskom kupu u Španiji.

Savladavši Egipat ubedljivom razlikom (85:64) izabranici Aleksandra Đorđevića upisali su prve bodove i opravdali ulogu velikog favorita.

"Sa razlogom se kaže da je prva utakmica jedna od najtežih na prvenstvu. Međutim, ušli smo u utakmicu koncentrisano, jako u odbrani, čime smo napravili razliku u prvoj četvrtini i nismo dali protivniku da se ni u jednom trenutku vrati i stvori nam neke probleme. Na kraju je bilo malo opuštanja, koje može da se razume, s obzirom na razliku", izjavio je u miks zoni hale u Granadi Nikola Kalinić.

Završivši utakmicu sa 11 postignutih poena, on je bio jedan od četvorice igrača sa dvocifrenim učinkom (uz Teodosića, Raduljicu i Birčevića).

Posvetivši igri u odbrani posebnu i traženu pažnju, zajedno sa ostatkom tima lako se izborio sa na momente nespretnim napadačkim nastupom Egipćana.

"Prvenstveno gledamo da igramo svoju igru, sa brzom tranzicijom i ime protivnika nam ne znači puno. Hoćemo da igramo našim stilom. Mislim da nismo dali da nas iznenade bilo čim", dodao je Kalinić.

I Vladimir Štimac, jedan od četvorice srpskih "petica", govorio je posle utakmice o šuterskoj igri Egipćana, koja im u subotu nije donela rezultat (6/23 za tri).

"Na početku je uvek teško. Egipat je malo čudna ekipa, svi šutiraju spolja. Skautirali smo ih i znali smo odakle mogu da nam naude.  Danas nisu pogađali i verovatno mogu bolje od ovoga...", izjavio je on.

Činjenica da je naš tim nadskočio rivala (43:33) i u fazi odbrane (32:22) i napada (11:8) Štimcu ne znači mnogo.

"Nikoga ne potcenjujem, ali ne možemo da izvlačimo zaključke posle utakmice protiv Egipta", konstatovao je on.

Sa narednim rivalom - Francuskom, biće više borbe pod obručima.

"Mi bi trebalo da što pre zaboravimo ovu utakmicu i da se okrenemo Francuzima. Videćemo šta će biti protiv njih, koji su sa igračima kao Lovernj, Gober i Dijao odlični u tom elementu. Biće jako teško", dodao je Štimac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC