• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik: Na pobjedu protiv Sarajeva

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Derbi meč sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Zenici će odigrati Čelik i Sarajevo.

Derbi u Zenici ima dugogodišnju tradiciju kako na terenu tako i na tribinama. Trenutno igrački Sarajevo je vjerovatno najkvalitetnija ekipa u BiH, ali u posljednja tri kola “kašljucaju” odnosno ne znaju za pobjedu. Na drugoj strani Čelik ima problema sa igračkim kadrom, jer nisu uspjeli registrovati Ognjena Đelmića, a u dosadašnjih šest kola imaju samo jedan trijumf. U reprizi finala Kupa od prošle sezone trener Čelika smatra da će ovaj put slaviti njegovoi tim.

"Svaka utakmica sa Sarajevom za nas nosi posebnu draž, iskoristili smo reprezentativnu pauzu, spremili smo se i jedva čekamo da utakmica počne. Sarajevo je nama dobro poznato, dolaze nam u najgorem mogućem trenutku, jer imaju imperativ nakon ispadanja iz Evrope, te kiksa protiv Travnika da pobjede u Zenici. Mi smo jedina ekipa koja je prošle polusezone porazila Sarajevo, oni su i u toj utakmici bili favoriti, ali su na kraju izašli pognute glave", nada se trener Čelika Hukić, koji se nada podršci navijača uprkos bojkotu.

"Svi dobro znamo koliko su za nas navijači bitni, bez njihove podrške mi ćemo sigurno mnogo teže doći do pozitivnog rezultata. Nadam se da će Robijaši prevazići probleme s rukovodstvom kluba, te da će se naći neka zajednička riječ za dobro svih nas koji volimo Čelik. Ja obećavam veliku borbu na terenu svih igrača i nadam se uz malo sreće da možemo osvojiti tri boda", kazao je Hukić.

 Povratnik u redove Zeničana , imaće veliki motiv protiv Sarajeva.

"Ponovo sam u Čeliku, gdje se osjećam kao kod kuće, proveo sam ovdje dvije sjajne godine i želim da se to i nastavi i u narednom periodu. Sarajevo je sigurno kvalitetna ekipa, ali mi kao tim ako svi pružimo maksimum onda nema veze protiv koga igramo. Učinit ćemo sve da zabilježimo pobjedu i obradujemo naše navijače", kazao je Dedić .

PAROVI 7. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

 Petak:

Olimpik - Mladost (16 časova),

Subota:

TRAVNIK: Travnik - Drina (16),

BIJELJINA: Radnik - Sloboda (16:30),

MOSTAR: Zrinjski - Zvijezda Gradačac (18),

ZENICA: Čelik - Sarajevo (19),

SARAJEVO: Željezničar - Vitez (19).

Nedjelja:

FOČA: Slavija - Borac (16),

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Velež (19).

TABELA: Široki Brijeg 14, Zrinjski 13 , Slavija 12, Željezničar 11, Olimpik 11, Velež 10, Sarajevo (-1) 9, Sloboda 9, Borac 7, Drina (-1) 6, Čelik 6, Mladost 5, Travnik 5, Vitez 4, Zvijezda Gradačac 3, Radnik 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC