• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Bosna i Hercegovina na 25. mjestu

Autor mondo.ba

Na najnovijoj FIFA rang listi najboljih reprezentacija svijeta, Bosna i Hercegovina zauzima 25. mjesto sa 851 bodom, što je za šest pozicija lošije u odnosu na prethodni mjesec.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) danas je objavila najnoviju rang listu najboljih svjetskih reprezentacija, a u odnosu na prošli mjesec, selekcija Bosne i Hercegovine nazadovala je šest mjesta i sada je na 25. poziciji sa 851. bodom.

Na lošiji plasman "zmajeva" uticao je poraz od Kipra (1:2) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nakon čega su se pojavile priče da Safet Sušić neće više voditi reprezentaciju.

Konačna odluka o sudbini selektora trebalo bi da bude poznata u petak, kada će biti održana vanredna sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Na prvom mjestu FIFA rang liste i dalje je Njemačka sa 1765 bodova, prati je Argentina (1631), dok je na trećoj poziciji sada Kolumbija sa 1488 bodova, koja je na četvrto mjesto potisnula Holandiju (1456). Belgija je i dalje petoplasirana selekcija svijeta sa 1444 boda.

Belgijanci su ujedno i najbolje plasirana reprezentacija iz kvalifikacione grupe B, u kojoj nastupa i Bosna i Hercegovina. Vels zauzima 29. mjesto (714 bodova), Izrael je 64. (498), Kipar 85. (388), dok je Andora 203. (9).

Od reprezentacija iz regiona, najbolje plasirana i dalje je Hrvatska, na 19. mjestu sa 928 bodova, što je za tri pozicije lošiji plasman u odnosu na prošli mjesec. Srbija je na 34. mjestu (646), Crna Gora je 43. selekcija svijeta (591), dok su Slovenci na 53. mjestu sa 555 bodova. Najlošija je i dalje Makedonija, koja sa 286 bodova zauzima tek 112. mjesto.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC