• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Zrinjski je gospodar Mostara

Autor mondo.ba

Fudbaleri Zrinjskog savladali su Velež rezultatom 2:0 u mostarskom derbiju igranom u okviru 9. kola Premijer lige BiH. Ivan Crnov i saigrači treneru Branku Karačiću poklonili pobjedu za rođendan.

Mostar je u subotu bio u znaku fudbala, fudbalske euforije i istini za volju brige zbog međunacionalnih tenzija koje uvijek prate duele Zrinjskog i Veleža.

Na kraju, sve je prošlo bez incidenata, a u subotu uveče slavi dio Mostara koji navija za Zrinjski. Plemići su golovima Crnova i Nikolića došli do pobjede nad najvećim rivalom, ukupno 12. pobjede u 23. prvenstvenom derbiju ova dva kluba.

Velež nije uspio da ponovi uspjeh iz posljednjeg kola prošle sezone, kada je na svom terenu minimalnim rezultatom savladao već krunisanog šampiona, ekipu Zrinjskog.

Šampion mu se revanširao u subotu i ostavio ga na devet pobjeda u međusobnim susretima, ne računajući dve pobjede Veleža u Kupu BiH.

Zrinjski je zasluženo došao do pobjede u meču bez mnogo izglednih prilika, ali je iskoristio dve najbolje, a prva mu se ukazala u 34. minutu poslije opravdanog dosuđenog jedanaesterca.

Ivan Crnov bio je precizan sa bijele tačke i doveo svoj tim u vođstvo 1:0. Na 2:0 povisio je Nikolić odmah na početku drugog poluvremena poslije odličnog dodavanja Crnova.

Mogao je Velež dvije minute kasnije da smanji vođstvo, ali Pejić nije iskoristio dobru priliku da matira Dujkovića sa samo nekoliko metara.

Dujković se istakao i u 63. minutu kada je u maniru zadnjeg igrača odbrane istrčao i presjekao jedan dobar dugački pas za Vladavića. Lopta je završila u autu, ali je spasio svoj gol.

Do kraja utakmice Zrinjski je samo još jednom zaprijetio, ali je šut bio lak plijen za Dragojevića.

Jedini incident, ako bi se tako mogao i nazvati, viđen je u drugom poluvremenu kada je sa tribina bačen kamen na teren u pravcu igrača Veleža, ali na sreću bez posljedica.

Trener Zrinjskog Branko Karačić, koji danas slavi rođendan, istakao je da je ovo zaslužena pobjeda njegovog tima, koji je bio mnogo kvalitetniji.

"Šta reći nakon ovakve predstave. Moji momci zaslužuju sve čestitke, igrali su vrlo disciplinovano, vrlo organizovano, vrlo agresivno do granice fer pleja i odlučnod a riješimo ovu utakmicu bez obzira što smo znali d aVelež igra dobro na našem stadionu. Apsolutno smo dominirali u prvom dijelu, imali kontrolu i na najljepši mogući način otvorili drugo poluvrijeme. Na asistenciju Ivan Crnova za Stevu Nikolića koji je još jednom pokazao zašto je 'killer', ali ne mogu nikog izdvajati, moram pohvaliti sve momke. Hvala i Ultrasima, znali smo da će nas podržati. Mislim da je ova utakmica pokazala da smo mnogo kvalitetnija ekipa", rekao je Karačić odmah poslije utakmice.

Na drugoj strani Nermin Jusufbegović mogao je samo da nabroji nedostatke u igri svoje ekipe, a razočarala ga je igra onih od kojih je najviše očekivao.

"Izgubili smo smo sasvim zasluženo, odgovor nije bio kako treba. Pojedinci su danas odigrali ispod svakog nivoa i to oni koji su trebali biti najbolji bili su najgori. Sa takvom igrom ne možete ništa napraviti protiv ovako agresivnog kvalitetnog protivnika, još kad im vi pomognete, prodajete lopte, nemate čvrstinu, nemate odgovor na agresiju poraz apsolutno dođe kao neminovnost. Nećemo s epredavati, još uvijek ima puno bodova do kraja, treba skupiti glave i pokušati osvajati što više bodova", rekao je Jusufbegović.

Poslije ove pobjede Zrinjski ima 19 bodova, odnosno bod manje od prvoplasiranog Širokog Brijega koji ima utakmicu manje, dok je Velež ostao na 13 osvojenih bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC