• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portugalac na klupi tuzlanske Slobode!

Autor mondo.ba

Iako je Adnan Zildžević bio najbliži klupi Tuzlaka nakon smjene Denisa Sadikovića, Upravni odbor tuzlanskog premijerligaša za novog šefa stručnog štaba imenovao je Portugalca Akasija Alfreda Kazimira.

U danu kada je Sarajevo dobilo novog trenera, i u tuzlanskoj Slobodi angažovali su novog kormilara.

Svega devet osvojenih bodova u Premijer ligi BiH od mogućih 27, i novi poraz poraz u Vitezu (1:3), prouzrokovali su da crveno-crni iz Tuzle ostanu bez trenera Denisa Sadikovića.

Iako je Adnan Zildžević bio najbliži klupi Tuzlaka, klub sa stadiona "Tušanj" odlučio je da angažuje portugalskog stručnjaka Akasija Alfreda Kazimira, sa kojim će u srijedu biti potpisan ugovor na 18 mjeseci!

Kazimiro bi večeras trebalo da stigne u Tuzlu, a zvanično predstavljanje novog šefa stručnog štaba Slobode planirano je za sutra u 10 časova i 30 minuta.

Zajedno sa Sadikovićem, sa klupe Tuzlaka otišao je i njegov pomoćnik Denis Karić, a prvi asistent Portugalcu biće Svetislav Perduv. Trener golmana ostaje Mirsad Dedić.

"U igri je bilo mnogo trenerskih imena, ali smo se na kraju odlučili za ovog iskusnog stručnjaka. Nadamo se da ćemo sa njim na čelu konačno prekinuti niz poraza i krenuti uzlaznom putanjom", rekao je predsjednik Slobode Azmir Husić za klupski sajt.

Iskusni portugalski stručnjak, koji je rođen 24. marta 1949. godine u Lisabonu, bio je pomoćni trener Boaviste, Vitorije Gimaraeš, Porta i Betisa, dok je samostalno, između ostalih, vodio Raža Kazablanku i Al - Itihad. Posljednji klub na čijoj klupi je sjedio u sezoni 2012/13. je Sanat Naft iz Irana.

Kazimiro će imati težak zadatak na debiju u Premijer ligi BiH, jer će u 10. kolu gostovati neugodnoj ekipi Drine iz Zvornika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC