• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin Ognjen Valjić sudi meč Lige Evrope

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Sudijska šestorka na čelu sa banjalučkim arbitrom Ognjenom Valjićem vodiće meč drugog kola Lige Evrope u Helsinkiju između istoimenog domaćina i Klub Briža.

 Banjalučanin Ognjen Valjić sudi meč Lige Evrope Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučanin Ognjen Valjić određen je za glavnog arbitra na meču drugog kola Lige Evrope, kojeg će u glavnom gradu Finske u četvrtak od 21:05 igrati HJK Helsinki i Klub Briž iz Belgije.

Tridesettrogodišnji arbitar iz Banjaluke na UEFA listi sudija nalazi se od 2011. godine.

SUSPENZIJA

Ognjen Valjić ove sezone bio je suspendovan na čak pet utakmica u Premijer ligi BiH. On je imao niz grešaka na derbi meču drugog kola Željezničar - Široki Brijeg (1:1), nakon čega je Komitet za sudije i suđenje Fudbalskog saveza BiH kaznio banjalučkog arbitra sa pet mečeva suspenzije.

Sutrašnji meč Valjiću će biti treći ove sezone na međunarodnoj sceni, jer je već sudio mečeve kvalifikacija za Ligu Evrope Ferencvaroš - Sliema Vonderes (1:1), Atlantas - Šahtjor Karagandi (1:3) i Stjarnan - Leh Poznan (1:1).

U prethodne tri sezone dijelio je pravdu na po jednom duelu godišnje: 2011. godine Milsami - Dinamo Tbilisi 0:2, 2012. Zimbru - Bangor Siti 1:1, te prošle godine Brajdablik - Šturm 0:1.

Osim duela Lige Evrope, Valjić je ranijih sezona vodio i mečeve omladinske Lige šampiona (prošle sezone Čelsi - Steaua 4:0), kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine (Letonija - Slovačka 0:3, Grčka - Kipar 3:1, Bjelorusija - Francuska 0:0), te prijateljske utakmice U-19 (Srbija - Kazahstan 0:1, Kazahstan - Austrija 4:2) i seniorskih reprezentacija (Crna Gora - Island 0:4).

Valjiću će na utakmici u Helsinkiju pomagati Sreten Udovičić iz Prijedora i Senad Ibrišimbegović iz Travnika. Četvrti sudija je Hrvoje Turudić iz Čitluka, dok će šestorku iz Bosne i Hercegovine kompletirati sudije pored gol-aut linija Edin Jakupović iz Bihaća i Sarajlija Irfan Peljto.

Delegat će biti Rene Eberle, a posmatrač suđenja Andreas Šluhter, obojica iz Švajcarske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC