• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džonatan Džons vodio Igokeu do prve pobjede!

Autor mondo.ba

Tek u četvrtom kolu ABA lige, košarkaši Igokee stigli do prve pobjede, ali na kakav način - protiv do ovog kola neporažene Krke 66:53 (18:13, 14:21, 19:7, 15:12). Aleksanrovčane predvodio sjajni Amerikanac Džonatan Džons sa 19 poena.

Igokea je susret četvrtog kola protiv Krke dočekala u potpuno suprotnom raspoloženju u odnosu na Slovence. Krka je u ovaj duel ušla sa maksimalnim učinkom u prva tri kola, dok su Aleksandrovčani tražili prvi trijumf, nakon tri vezana poraza.

IGOKEA - KRKA 66:53 (18:13, 14:21, 19:7, 15:12)

IGOKEA: Džons 19, Jorović 13 (4sk, 3ukr), Bunić 12 (14sk), Jeremić 10 (5sk, 6as), Dragović 7, Drenovac 5.

KRKA: Armsted 14, Buker 12 (7sk), Kastrati 9, Vangmene 6 (8sk), Hukić 6 (7sk), Mulalić 4, Rojc 2.

Domaći košarkaši prvi kvartal riješili su u svoju korist 18:13, da bi sljedećih 10 minuta Slovenci odigrali znatno bolje, preokrenuli rezultat i na odmor otišli sa dva poena prednosti 32:34.

Džonatan Džons već u prvom poluvremenu stigao je do dvocifrenog učinka (10 poena), dok je i goste predvodio Amerikanac. Malkolm Rej Armsted ubacio je poen manje od Džonsa.

Sjajno su domaći košarkaši odigrali treću dionicu meča, u kojoj su limitirali košarkaše Krke na svega sedam poena! S druge strane, "igosi" su postigli 19 i sa lijepom prednošću od deset poena ušli u posljednju četvrtinu.

A tamo, uspjeli su da očuvaju prednost. Posljednji period igre Aleksandrovčani su riješili u svoju korist rezultatom 15:12 i na kraju slavili prvu pobjedu ove sezone u ABA ligi.

Sjajni Džon meč je okončao sa 19 poena, a pridružili su mu se i Duško Bunić sa dabl-dablom (13 poena, 14 skokova), te Branko Jorović sa poenom manje.

U poraženom sastavu Armsted je ubacio 14, a Monro Kristofer Buker 12 poena.

Milutin Latinčić zadovoljan je izdanjem svojih izabranika i prvim trijumfom u sezoni.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Odlično smo reagovali na naš prethodni rad, trenirali na pravi način, a taj rad se kad-tad isplati. Nama se isplatio večeras. Džons je preuzeo odgovornost kada je trebalo i zasluženo smo stigli do prve ovosezonske pobjede", istakao je u ovom meču glavni trener Igokee.

LATINČIĆ TALIČAN

Prvi put ove sezone u ABA ligi na klupi u svojstvu prvog trenera sjedio je Milutin Latinčić. Zbog privatnih problema, trener Vlada Jovanović nije bio u Laktašima, ali je njegov prvi pomoćnik odlično odradio posao i doveo svoje izabranike do prvog trijumfa. "U stalnim smo kontaktima sa Vladom Jovanovićem. Čim bude mogao, doći će", rekao je Latinčić.

Aleksandar Džikić uprkos porazu, može da bude zadovoljan otvaranjem sezone za Krku.

"Nisam zadovoljan utakmicom, odnosno drugim poluvremenom kako smo igrali u napad. Nije sve zavisilo ni od Igokeine odbrane, jer smo mi promašili pet, šest zicera, što je uticalo na sam tok utakmice. Ubacili smo samo 19 poena u drugom dijelu meča. Armsted i Kastrati izašli su "iz bolesti", tako da nisu mogli pružiti više. Ipak, poslije četiri kola, možemo biti zadovoljni sa tri pobjede i jednim porazom", naglasio je trener slovenačkog tima.

U narednom kolu Igokea gostuje Cedeviti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC