• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković - Federer, epizoda 37!

Autor mondo.rs

Švajcarski derbi u polufinalu završnog Mastersa za 2014. pripao je boljem, iskusnijem i hladnokrvnijem teniseru...

Stanislas Vavrinka imao je svoje šanse. Nije ih iskoristio i svet će u nedelju od 19 časova po centralnoevropskom vremenu uživati u finalu Novak Đoković - Rodžer Federer!

Federer je na putu do 15. pobede u 17 mečeva protiv Vavrinke odbranio četiri meč lopte, a iskoristio je prvu, u "taj brejku" maratonskog polufinala.

Federer - Vavrinka 4:6, 7:5, 7:6 (8:6)!

Đoković je u prvom polufinalu savladao Keija Nišikorija i ući će u borbu za trofej sa više vremena za oporavak. Srpski teniser u subotu je izgubio prvi set u devet mečeva otkako je postao otac.

On i Federer do sada su se sastali 36 puta, a mala prednost je već duže vreme na strani švajcarskog veterana - 17:19.

Dvojica trenutno najboljih na svetu, po svim parametrima, u 2014. su odigrali pet mečeva i naizmenično ih dobijali: Federer u Dubaiju, Monte Karlu i Šangaju, dok je Novak slavio u Indijan Velsu i na Vimbldonu.

Rodžer je po pravilu slavio u polufinalnim mečevima, a Nole u finalima, što je još jedan dobar predznak za branioca titule na londonskom Mastersu.

Šteta za Vavrinku što nije krunisao pobedom svoju dobru igru, ali kada igra protiv Federera, to je još odavno "nepisano pravilo".

U subotu je u sva tri seta posustajao kada je trebalo zadati završni udarac, s tim da je u prvom setu imao dva brejka prednosti, pa ga jedan izgubljen gem na svoj servis nije previše skupo koštao.

U drugom setu je odigrao katastrofalan gem na svoj servis pri rezultatu 5:6, dok je u setu odluke servirao za trijumf, imao tri meč lopte, pa još jednu u "taj brejku", nakon što je sa 3:5 preokrenuo na 6:5.

Federer je odoleo, uglavnom ishitrenim pokušajima Vavrinke da osvoji poslednji poen, a onda sa tri poena zaredom stavio tačku na dug i uzbudljiv meč u O2 areni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC