• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman: Izvinite, moje izjave nisu bile na mestu

Autor mondo.rs

Trener Galatasaraja još jednom se obratio javnosti u želji da se ponovo izvini zbog neumesnih izjava koje je dao posle meča u Turskoj nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića.

 Ataman: Izvinite, moje izjave nisu bile na mestu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ergin Ataman izrazio je iskreno žaljenje zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu i za svoje ranije izjave o tom incidentu rekao da nisu bile na mestu.

On se javno oglasio saopštenjem, koje je turski ambasador u Beogradu Mehmet Bozaj poslao na adresu predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića.

"Izjave koje sam dao na osnovu nedovoljnih saznanja o incidentima koji su se desili, definitivno nisu bile na mestu i izazvale su posledice koje mi nikako nisu bile namera", navodi se u pismu Atamana.

Ataman je posle pobede nad Zvezdom u šestom kolu Evrolige (110:103), sve navijače crveno-belih nazvao "teroristima".

"Kao sportista koji godinama učestvuje i pobeđuje na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, mogu da kažem da nijedan trofej koji sam ikada osvojio ili ću tek da osvojim nije vredniji od života jednog ljudskog bića".

On je oštro osudio događaje ispred hale Abdi Ipekči u Istanbulu i poručio da će kao sportista učiniti sve da dođe do saradnje kako se slični incidenti više nikad ne bi ponovili.

"Od današnjeg dana, svi smo podjednako odgovorni ako sport izneveri ideju prijateljstva, fer nadmetanja i saradnje i pretvori se u brutalno ratno okruženje koje čak može da zapreti i ljudskim životima. Ovo nije ni lokalni, ni nacionalni problem već globalni i ovaj međunarodni fenomen moramo svi zajedno da prevaziđemo", istakao je Ataman.

On je dodao da politika ne bi trebalo da se meša u sport.

"Naš zadatak je da očuvamo sport kao polje etičke i moralne utakmice i da sprečimo da on postane sredstvo za stvaranje tenzija. Košarka mora da ostane na košarkaškim terenima i bude tema razgovora koji su isključivo vezani za polje same košarke. Na kraju, želim da naglasim da se nikada neću radovati rezultatu meča koji se odigrao 21. novembra i da ću ga se uvek sećati sa tugom", poručio je trener Galatasaraja.

Marko Ivković je ubijen nožem u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja ispred dvorane Abdi Ipekči, uoči meča dva tima u Evroligi.

Povodom tog incidenta, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tokom telefonskog razgovora sa turskim kolegom Ahmetom Davutogluom rekao da Ataman nije dobrodošao u Srbiju, zbog izjava koje je davao posle meča.

Ataman se nakon toga izvinio i na Twitteru.

Ubijeni navijač Crvene zvezde biće sahranjen sutra od 15 sati na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC