• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi beži, Siti prati, Sautempton posustaje

Autor mondo.rs

Kako stvari stoje, trka za šampiona Engleske vodiće se između londonskih "plavaca" i mančesterskih "građana".

Fudbaleri Čelsija i Mančester sitija nalaze se u sjajnoj formi, dok bi serija jakih utakmica mogla da košta Sautempton mesta u vrhu Premijer lige.

"Sveci" su uprkos porazu na Emirejtsu od Arsenala (0:1) ostali na trećem mestu, ali sada imaju samo bod više od zahuktalog Mančester junajteda.

Krenimo, ipak, od vrha.

Čelsi je u gradskom derbiju bez mnogo muke savladao Totenhem 3:0, a najveće zasluge za to ima Didije Drogba.

Sjajni veteran prvo je asistirao Edenu Azaru za pogodak u 19. minutu, zatim je iskoristio dodavanje Oskara da se i sam upiše u strelce u 22. Konačnih 3:0 postavio je "rezervista" Loik Remi u 73, samo šest minuta pošto je ušao u igru umesto Drogbe.

Ishod meča je, međutim, mogao da bude i drugačiji da je Hari Kejn na početku utakmice iskoristio makar jednu od dve prilike. U 8. minutu pogodio je prečku, dok je u 12. šutirao malo pored gola. Bio je to signal za "plavce" da sabiju redove i preuzmu inicijativu...

Ovom pobedom Čelsi je stigao do 36 bodova iz 14 mečeva, a i dalje je jedini neporaženi tim u Premijer ligi (11 pobeda, tri remija).

Najbliži pratilac ekipe Žozea Murinja je Mančester siti, mada aktuelni šampion zbog nešto lošijeg starta sezone zaostaje šest bodova.

"Građani" su ove srede slavili u gostima protiv Sanderlenda i to velikih 4:1, iako je domaćin poveo već u 19. minutu preko Konora Vikama.

Samo dva minuta kasnije izjednačio je Serhio Aguero, a potom je i asistirao Stevanu Jovetiću u 39.

Na početku drugog poluvremena Samir Nasri je nagovestio pobednika ovog meča, golom u 55. minutu, a svojim drugim golom u meču Aguero je u 71. potvrdio da je trenutno jedan od najboljih napadača u Evropi.

Argentinac je postigao 14 golova u dosadašnjem toku prvenstva Engleske, a imao je i tri asistencije. U poslednja 33 meča Premijer lige čak 30 puta je bio strelac!

Trećeplasirani Sautempton je posle Mančester sitija izgubio i od Arsenala, što je uz remi sa Aston Vilom treći prvenstveni duel "svetaca" bez pobede.

U sjajnom meču na Stadionu svetlosti "tobdžije" su slavile golom raspoloženog Aleksisa Sančeza u finišu. Igrao se 89. minut kada se Čileanac najbolje snašao u gužvi pred golom domaćina. Sautempton je, inače, u tim trenucima bio sa igračem manje pošto je štoper Aldervild morao van terena zbog povrede, a Ronald Kuman je prethodno već izvršio sve tri izmene.

U četvrtom meču 14. kola igranom ove srede, Everton i Hal odigrali su nerešeno 1:1.

"Karamele" su povele preko Romela Lukakua u 34. minutu, a izjednačio je Sone Aluko u 59. Gosti su tim pogotkom prekinuli seriju od četiri poraza, ali nisu otišli daleko od zone ispadanja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC