• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kredit i odgoda poreza za spas RK Borac

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Podizanje kredita i odgoda naplate poreskih obaveza su hitni koraci koje RK Borac m:tel treba preduzeti da bi se spasio, zaključak je sjednice Skupštine kluba održane u četvrtak. Usvojen i novi Statut kluba.

 Kredit i odgoda poreza za spas RK Borac Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

U skupštinskoj Sali Grada Banjaluka u četvrtak je održana redovna sjednica Skupštine RK Borac m:tel na kojoj je Uprava predložila, a članovi skupštine, njih 20 prisutnih od ukupno 31 delegata, prihvatili mjere za izlazak iz krize nekadašnjeg evropskog prvaka.

Upravni odbor predložio je da se hitno održi sastanak sa Poreskom upravom RS i institucijama vlasti kako bi se izdejstvovala jednogodišnja odgoda, a potom reprogram poreskih obaveza koje sa kamatama iznose oko 540.000 KM.

Kada se to obavi predloženo je podizanje hipotekarnog kredita o čijem će se iznosu tek raspravljati kako bi se riješile obaveze prema igračima i ostale obaveze, odnosno, kako je rečeno, oko 60-70 odsto dugova.

Uprava je predložila nekoliko načina da se dođe do sredstava za izlazak iz krize; podizanje kredita uz stavljanje pod hipoteku trofejne sale i prostorija kluba, prodaju tih prostorija ili podizanje kredita uz stavljanje hipoteke na prostor koji se trenutno iznajmljuje MacTire pubu o čemu su raspravljali delegati.

Većina njih ocijenila je da ne žele da se prostorije RK Borac prodaju, zbog čega je usaglašen stav da treba da se stavi hipoteka ili prostorije daju pod dugoročni zakup, ali bilo je mišljenja i da ne treba bježati od prodaje prostora jer RK Borcu svakako prijeti stečaj, a u tom slučaju njegova imovina bi svakako bila prodana i to pod mnogo nepovoljnijim uslovima.

Posljednja opcija kredita uz hipoteku na prostor gdje je MacTire pub je odmah ocijenjena kao nemoguća jer prostor nije uknjižen na RK Borac.

Članovi uprave u narednih nekoliko dana pokušaće da održe sastanak sa Poreskom upravom RS, premijerkom RS Željkom Cvijanović, predsjednikom Narodne skupštine RS te ministrom porodice, omladine i sporta, Nadom Tešanović i ministrom finansija Zoranom Tegeltijom kako bi se pokušao dogovoriti odgoda i reprogram poreskih obaveza nakon čega će se na hitnoj sjednici Skupštine kluba ponovo predložiti tačan iznos i način podizanja kredita.

Na sjednici Skupštine usvojeni su izvještaji o radu kluba u proteklom periodu kao i usmeni izvještaj o planovima u narednom periodu ali na upravi kluba je da sačini i pisani izvještaj koji će biti dostavljen skupštini, a RK Borac dobio je i novi Statut kluba, usklađen sa Zakonom o sportu.

Umjesto Zorana Trninića koji je podnio ostavaku na mjesto člana Skupštine kluba imenovan je Stojan Atlagić, a dogovoreno je i Upravni odbor, u skladu sa novim Statutom, imenuje Nebojšu Golića za direktora kluba, s obzirom da mu je mandat na kao vršiocu dužnosti direktora istekao.

"Naš zadatak je bio da iznesemo konkretne poteze odnosno dogovor uprave i ljudi koji su uz klub. Prije svega treba nam razgovor sa institucijama, uputili smo dopis za hitan sastanak sa premijerkom, novim predsjednikom NSRS, te ministrima Tegeltiiji i Tešanović da na s saslušaju da iznesemo naš prijedlog izlaska iz krize, da nas saslušaju jer bez njih teško da možemo ostvariti ovo što smo predložili, a skupština izglasala. Kada bi to ostvaritli riješili bismo dosta problema, a kada bi već u roku od desetak dana održali sastanke sazvali bi novu skupštinu da ju obavijestimo. Sigurno da nam situacija oko formiranja nove vlade otežava ali nadamo se da će se naći pet minuta za razgovor s nama. Rekli smo kako bi ugasili požar, a onda kada se formira vlada onda da sjednemo za sto i pričamo za naredne godine, da vidimo koji budžet može biti za Borac, kakav Borac želimo, da li evropski, da li na nivou SEHA ili da se vratimo na nivo BIH, ali da to bude jasno", rekao je direktor Borca Nebojša Golić.

Sjednici Skupštine kluba osim kapitena Branislava Obradovića koji je član skupštine ispred igrača, prisustvovalo je još nekoliko prvotimaca, kao i trener Borca Igor Rađenović.

"Svi znaju da je situacija dosta teška i složena, mislim da je ova skupština bila dobra i da su neke stvari krenule u dobrom smjeru. Prijedlog Uprave je konkretan i korektan za neki izlazak iz krize. Mislim da se može riješiti nešto, mi se nadamo kao igrači, jer na kraju rezultat svega smo mi. Nadam se da će se klub izvući iz problema i da ćemo normalno nastaviti takmičenje i da će klub u budućnosti ostati u životu da se ne prekine ta tradicija Borca koju imamo", rekao je kapiten Borca Branislav Obradović.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Za te pare bi na desetine malih sportova svojim učešćem po svijetu i medaljama činili ukupno mnogo veći ugled Republici Srpskoj i Banja Luci.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC