• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion Jadrana prejak za Igokeu

Autor mondo.ba

U duelu sa aktuelnim šampionom ABA lige, košarkaši Igokee pružili su žestok otpor u prvom poluvremenu, ali je u nastavku ekipa Cibone preokrenula rezultat i stigla do sigurne gostujuće pobjede - 61:71.

Drugi mandat na klupi Igokee, novi-stari trener Željko Lukajić počeo je sigurnom pobjedom protiv posljednjeplasiranog Levskog, ali u duelu sa šampionom, Aleksandrovčani su poklekli.

IGOKEA - CIBONA 61:71 (18:16, 12:16, 20:23, 11:16)

IGOKEA: Jeremić, Torlak 2, Jorović 11 (5 sk), Knežević 3, Milošević 5 (5 sk), Radukić 2, Drenovac 6 (5 sk), Bunić 15 (9 sk), Zlovarić, Džons 10, Dragović 2, Živanović 5.

CIBONA: Markota 16 (8 sk), Kus, Krušlin 7, Rozić 2 (7 sk), Jagodić Kuridža 5, Slavica, Lalić 14 (7 sk), Mavra 17, Siriščević 3, Žižić 4 (5 sk), Gabrić, Ilievski 3.

U solidnom prvom poluvremenu, košarkaši Igokee držali su rezultatski priključak, većim dijelom prve polovine susreta i vodili, ali je do potpunog pada došlo u nastavku meča.

Sa 61 ubačenim poenom na domaćem terenu, Aleksandrovčani nisu mogli očekivati ništa više od časnog poraza od prošlogodišnjeg šampiona, koji je, stekao se utisak, lakše nego što se očekivalo stigao do trijumfa u Laktašima.

Raspoloženom Dušku Buniću jedna uhvaćena lopta nedostajala je za dabl-dabl učinak (15 poena, devet skokova), dok su dobru partiju pružili Branko Jorović (11 poena) i Džonatan Džons (10 poena).

Cibonu je do trijumfa predvodio Dominik Mavra sa 17 poena, od čega 12 u prvom poluvremenu. Veliku pomoć imao je u Damiru Markoti (16) i Juri Laliću (14).

Igokea nakon 11. kola ostaje na dosadašnje tri pobjede i uz osam poraza trenutno je desetoplasirana ekipa ABA lige. Zagrepčanima je ovo bio peti trijumf u 11 utakmica.

U sljedećem kolu Aleksandrovčane očekuje najteže moguće gostovanje, neporaženoj Crvenoj zvezdi.

Rezultati 11. kola

Olimpija - Solnok 79:61
Krka - Budućnost 81:90
Igokea - Cibona 61:71

U nedjelju

MZT Skoplje - Levski 17.00
Partizan - Mega Leks 19.00

U ponedjeljak

Cedevita - Zadar 18.00
Metalac - Crvena zvezda Telekom 20.30

TABELA: Budućnost 10-1, Crvena zvezda Telekom 10-0, Olimpija 7-4, Cedevita 7-3, Krka 5-6, Solnok 5-6, Cibona 5-6, Partizan 5-5, Mega Leks 5-5, Igokea 3-8, Metalac 4-6, Zadar 3-7, MZT Skoplje 3-7, Levski 1-9.

TOK UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA

Nakon najefikasnije treće četvrtine, furiozna igra gostiju iz Zagreba donijela im je prvu dvocifrenu prednost na utakmici u 33. minutu - 50:60. U tim trenucima raspala se igra Igokee. Dva minuta kasnije na semaforu već je 53:65. Konačno je crnu seriju trojkom uspio da prekine Đorđe Milošević i "spusti" domaće ispod zaostatka od deset poena.

Ipak, sve je bilo kratkog daha. Šampion ABA lige pokazao je da je u ovom trenutku kvalitetniji rival i rutinski zadržao prednost do kraja. Pokušavao je Lukajić tajm-autima da razdrma svoju ekipu, ali bezuspješno.

TREĆA ČETVRTINA

Centar Aleksandrovčana Duško Bunić nastavio je sa sjajnom igrom i u drugom poluvremenu. Pridružio mu se i raspoloženi Jorović, dok je goste u rezultatskom priključku držao probuđeni Damir Markota. Niti jedna ekipa nije uspjela da se "odlijepi" na sigurnu prednost.

Ipak, bolja igra gostiju u finišu treće četvrtine odvela ih je na "plus pet" (50:55) uoči odlučujuće dionice meča.

DRUGA ČETVRTINA

Prvi put na meču gosti su poveli u 12. minutu susreta, 20:21. Niz "praznih napada" košarkaša Igokee, koji su za četiri minuta postigli samo dva poena, iskoristili su Zagrepčani i serijom natjerali domaćeg stratega Željka Lukajića da zatraži tajm-aut.

Pauza je urodila plodom, pa je sa nekoliko vezanih poena Branka Jorovića Igokea preokrenula rezultat.

Ipak, nastavljena je igra u serijama, a klackalica u prvom poluvremenu prevagnula je na stranu Cibone, koja je na veliku pauzu otišla sa dva poena prednosti - 30:32.

Bunić je prvi stigao do dvocifrenog učinka (10 poena), a kod gostiju Lalić (10) i Dominik Mavra (12).

PRVA ČETVRTINA

Tokom prvih 10 minuta domaći košatkaši imali su konstantno prednost, istina minimalnu. Poslije nešto više od dva uvodna minuta igre, na semaforu je stajao fudbalski rezultat 2:2. Bio je to period grešaka u igri obje ekipe, a poprilično loš dio susreta na obje strane okončan je vođstvom "igosa" 18:16.

Duško Bunić sa jedne (osam poena) i Jure Lalić (šest poena) sa druge strane bili su najraspoloženiji u prvom kvartalu meča, u kojem je najveću prednost imala Igokea - četiri poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC