• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea se prepala trijumfa u Pioniru

Autor mondo.rs

Dva i po minuta pred kraj Aleksandrovčani imali prednost, ali nisu znali da je sačuvaju do kraja. Početničke greške koštale šampiona BiH slavlja u Pioniru i prekida Zvezdine serije. Na kraju, 76:71 za Crvenu zvezdu.

O startu sezone košarkaša Zvezde, viđenom ove jeseni, dugo će se pričati - ne samo među navijačima crveno-belih.

U ponedeljak uveče, ekipa Dejana Radonjića izjednačila je rekord Olimpije iz prve "jadranske" sezone, ostvarivši i 12. uzastopnu pobedu.

Pred 3.000 posetilaca hale "Pionir", poražen je tim koji je poslednji pobedio Zvezdu na tom mestu u regionalnom takmičenju - u oktobru 2012.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM - IGOKEA 76:71 (20:19, 23:14, 21:24, 12:14)

Odmarao je Radonjić celu utakmicu "rovitog" Markusa Vilijamsa i u većem delu Bobana Marjanovića. Gorostasni centar vratio se na teren šest minuta pre kraja, kada je tim iz Laktaša pokazao da je došao da se nadigrava i da pobedi.

Ekipa Željka Lukajića gubila je u 28 minutu 15 poena razlike (64:49), ali se brzo trgla i rešila treću deonicu u svoju korist - 24:21. Na startu poslednjeg kvartala, pogađala je u nizu i primorala Radonjića da ipak opet ubaci Marjanovića na teren, iako je do tog minuta igrao samo sedam minuta.

Od tog, 34. minuta, crveno-beli su agresivnom odbranom uveli meč u svoj ritam, iako su u napadu teško pronalazili rešenja. I u tom segmentu je ulazak visokog centra pokrenuo ekipu, pa je uprkos stomačnim problemima odlučio pitanje pobednika. Uz to, sprečio je i najefikasnijeg igrača Igokee Duška Bunića (14 p) da lako sabira ofanzivne skokove, koji su u najvećoj meri i vratili goste u utakmicu.

Igokea je u 38. minutu vodila 70:71, kada je Marjanović sigurnim poenima (zakucavanjem i posle ofanzivnog skoka) doneo Zvezdi vođstvo koje do kraja nije ispustila.

Nošeni probuđenim "Pionirom", domaći su zaigrali i agresivniju odbranu, pa je Branko Lazić u tim trenucima sprečavao rivale da prenesu loptu na suprotnu polovinu u predviđenom periodu.

Navijači su ispratili ekipu aplauzom i ovacijama u svlačionicu. Na istom mestu, pred praznim tribinama, crveno-beli će u petak igrati protiv Laboral Kuće, a u ponedeljak će protiv MZT Skoplja u Makedoniji pokušati da obore rekord ABA lige i postanu najuspešniji tim na startu sezone.

ZVEZDA: Rebić, Dangubić 4 (4 sk), Mitrović 10 (2/4 za tri, 4 sk), Lazić 12 (3 sk), Blažič 8 (3 sk), Kalinić 13, Marjanović 8 (5 sk), Tejić 3, Dženkins 8 (3 as), Jović 7, Cirbes 3.

IGOKEA: Predić, Torlak, Jorović 11, Milošević 2, Radukić, Drenovac 4, Bunić 14 (4 sk), Katnić 11 (2/5 za tri), Zlovarić 1, Džons 7, Dragović 9 (10 sk), Živanović 12.

REZULTATI 12. KOLA:

Crvena zvezda Telekom - Igokea 76:71

U nedelju

Cibona - MZT 70:61
Budućnost - Cedevita 70:80

U subotu

Olimpija - Levski 89:70
Solnok - Krka 63:59
Zadar - Partizan 69:68
Mega Leks - Metalac 99:82

TABELA: Crvena zvezda Telekom 12-0, Budućnost 10-2, Cedevita 8-4, Olimpija 8-4, Partizan 6-6, Mega Leks 6-6, Cibona 6-6, Solnok 6-6, Krka 5-7, Zadar 5-7, Metalac 4-8, MZT 4-8, Igokea 3-9, Levski 1-11.

PAROVI 13. KOLA: Igokea - Mega Leks, Levski - Cibona, Krka - Olimpija, Metalac - Zadar, Cedevita - Solnok, Partizan - Budućnost, MZT - Crvena zvezda Telekom.



TEKSTUALNI PRENOS UTAKMICE:

KRAJ UTAKMICE - POBEDA ZVEZDE 76:71

40' 76:71 Dragović promašuje trojku, Zvezda privodi utakmicu kraju... Lukajić traži tajm-aut 19 sekundi pre kraja... Ipak, njegovi igrači posle pauze nisu izveli loptu u predviđenih pet sekundi.

39' 76:71 Sudije sviraju faul Džonsa na Kaliniću, uz velike proteste gostiju. Oba slobodna bacanja su realizovana. Tajm-aut Igokea. Do kraja manje od minut i po.

39' 74:71 Ofanzivni skok Marjanovića, pa dva pogotka sa linije penala. Prednost probuđenih crveno-belih, koji su zaigrali odbranu u svom stilu i zadržali Igokeu praktično na polovini terena. Faul Jake Blažiča.

38' 72:71 Marjanović ubacuje uz faul, pa promašuje slobodno bacanje. Zvezda još nije izašla iz bonusa.

- Odlična odbrana Branka Lazića. Sprečio je Džounsa da prenese loptu u predviđenom periodu. Konfuzan napad i Zvezde potom.

38' 70:71 Biće uzbudljiv finiš, u to nema sumnje. Lazić koristi jedno slobodno bacanje, pa Željko Lukajić traži tajm-aut.

37' 69:71 Igokea održava vođstvo. Lazić zakucava, pa Milošević koristi slobodna bacanja.

36' 67:69 Jorović ubacuje trojku iz ugla i Igokea vodi! Tajm-aut Dejan Radonjić. Crveno-beli su potpuno stali u napadu.

34' 66:66 Zvezda tri i po minuta nije pogodila... Sve dok Dženkins nije proigrao Marjanovića, a centar zakucao. I Kalinić je u međuvremenu promašio za tri. Na drugoj strani, Bunić ponovo izjednačuje.

- Marjanović je u igri. Čini se da Radonjić nije planirao da ga i u nastavku diže sa klupe.

33' 64:64 Bunić za izjednačenje! Zvezda se u napadu oslanja na šut za tri i promašuje u nizu (Dangubić, Blažič...)

32' 64:62 Utakmica je otvorena! Dušan Katnić dovodi goste na "minus dva" dalekim pogocima za dva, pa za tri poena. Tajm-aut Dejana Radonjića. U drugom poluvremenu nije koristio Bobana Marjanovića.

- kraj treće četvrtine - 64:57 -

...
Izvor: YouTube


- Jović pogađa sa svoje polovine, ali sudije ne priznaju. Ubacio je sa slobodnog bacanja ispod svog koša. Ipak, kasnio je...

30' 64:57 Brza serija Igokee, zaokružena trojkom Stefana Žiuvanovića, za "minus sedam". Igosi u finišu treće četvrtine opet "otvaraju" utakmicu.

28' 64:49 Raste prednost Zvezde. Blažič je uneo energiju, a Kalinić i Jović vezali četiri slobodna bacanja. Maksimalno vođstvo crveno-belih. Miran meč za sada, u mirnom "Pioniru", pred 2.767 gledalaca.

26' 55:47 Igokea se ne predaje, Dragović se ne predaje. Podgoričanin pogađa drugi pokušaj za tri u kratkom periodu.

25' 52:40 Opet Lazić i opet koš. Ovog puta pogađa trojku, za "plus 10" (50:40). Cirbes zatim krade loptu, a Lazić šalje Jorovića na klupu zbog četvrtog faula i pogađa još dva slobodna bacanja. Njegovih devet poena. Sedam u trećoj četvrtini.

23' 45:38 Lazić "otvara" drugo poluvreme košem posle kontre, ali gosti mini-serijom 5:0 ostaju u utakmici. Jorović na iskustvo pogađa uz faul Kalinića, pa ubrzo pravi treću ličnu grešku.

- 43:33 - poluvreme

18' 43:31 Dangubić visokim skok-šutem prvi put stvara dvocifrenu prednost. U sledećem napadu pravi greške u koracima pri polazu u dribling. Dženkins potom podiže vođstvo na "plus 12".

17' 39:31 Novi nalet Zvezde i novo ozbiljnije vođstvo. Ne ustežu se domaći od šuteva za tri. Posle Jovića, pogodio je i Tejić. Dženkins je zatim ubacio polaganje uz faul i opet stvorio "plus osam". Crveno-beli lako prave razliku drugi put.

14' 33:30 Igokea je opet povela, a Zvezda brzo reagovala. Živanović je pogodio i tablu za 26:28, pa ga je Kalinić fenomenalno blokirao i "vezao" četiri poena za vođstvo. Potom je Jović iz trećeg pokušaja ubacio trojku.

...
Izvor: YouTube


13' 26:26 Ipak ulazi u igru Kalinić, a Džons fenomenalno zakucava preko Marka Tejića. Aplaudirao mu je "Pionir" na potezu! Zvezdin krilni centar raskrvario mu je usnu, pa je morao da izađe iz igre, a slobodno bacanje zbog dosuđenog faula umesto njega je iskoristio Katnić.

12' 24:21 Drugu deonicu "otvaraju" Jović, "dvojkom" iz daleka i Cirbes posle okreta u reketu. Sa druge strane, Dragović prekida mini-seriju domaćina. I Nikola Kalinić još nije ulazio u igru.

- 20:19 - kraj prve četvrtine -

10' 19:19 Igokea se ne predaje! Živanović, Katnić i Drenovac pogađaju u nizu, za izjednačenje. U međuvremenu je njihovu seriju na momenat prekinuo Jaka Blažič, poenom sa slobodnog bacanja.

8' 18:12 Deset uzastopnih poena Mitrovića, pa koš Čarlsa Dženkinsa, uz faul Dušana Katnića, nekadašnjeg igrača Zvezde. Prednost domaćina postaje ozbiljnija. Utisak je da Vilijams neće večeras provesti mnogo vremena u igri. Ako uopšte bude ulazio.

7' 14:9 Mitrović je u seriji! Ubacio je osam uzastopnih poena, od čega dve trojke. Razigrao se kapiten Zvezde, koristeći pažnju koju Igokea u odbrani posvećuje Bobanu Marjanoviću.

6' 9:9 Trener gostiju Željko Lukajić najavio je da će domaćin zaigrati zonsku odbranu (2-3), ali njegovi igrači nisu reagovali. Lazić im je odmah ukrao loptu, a Mitrović prvi put izjednačio, trojkom.

- Rebić napušta parket, menja ga Dženkins. Oko 3.500 gledalaca bodri plejmejkera aplauzom posle lošeg početka i dve promašene trojke.

4' 2:7 Gosti su bolje počeli. Torlak je imao šansu da pogodi trojku i za "plus šest". Čvrste odbrane na obe strane, što je goste iz Republike Srpske koštalo ulaska u bonus za manje od četiri minuta.

1' Startna petorka Zvezde je Rebić, Lazić, Dangubić, Mitrović, Marjanović. Rebić je prvi put starter. Za goste iz Aleksandrovca počinju Džons, Torlak, Jorović, Živanović, Bunić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC