• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tatomirović za MONDO: Kapitenska čast i obaveza

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva su jedni od najozbiljnijih konkurenata za osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine, ali i Kupa naše zemlje.

 Tatomirović za MONDO: Kapitenska čast i obaveza Izvor: MONDO/Samir Cacan

Odlaskom Amera Dupovca kapitensku traku tima s Koševa preuzet će Ivan Tatomirović koji kaže da je velika čast biti vođa bordo tima.

"Nadam se da ćemo što prije uhvatiti ritam bosanskohercegovačkog takmičenja, i da ćemo od samog starta ubilježiti što bolje rezultate", rekao je za MONDO Ivan Tatomirović novi kapiten tima s Koševa kojem je, kako kaže, posebna čast nositi kapitensku traku jednog od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini.

Sarajevo je tokom priprema u Turskoj odigralo nekoliko pripremnih utakmica s izuzetno kvalitetnim ekipama. Kako je u razgovoru za naš portal rekao, razlika između timova s kojima su igrali u Turskoj i onih iz Premijer lige je velika.

"Mislim da je to enormna razlika. To su totalno druge ekipe, ali je i drugo značenje. Mislim da će nam biti puno teže ovdje protiv nekih ekipa, nego tamo. Ovdje se igra za bodove, a tamo prijateljske utakmice", kaže nam Tatomirović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan Podsjećamo, Sarajevo je u Antaliji igralo s ekipama Širak, Temišvar, Partizan i Metalist, i slavilo je u svakom od tih mečeva. Dobri rezultati u pripremnom periodu govore da sve savršeno funkcioniše unutar tima s "Koševa", a igrači koji su došli odlično su se uklopili u ekipu.

"Imamo fantastičnu atmosferu kako unutar, tako i van terena. Svakom igraču koji dođe treba veoma kratak period da se adaptira, tako da je to sve posloženo kako treba. Ostalo je još samo da sudija da znak za početak", kazao nam je Tatomirović.

Sarajevo zaostaje dva boda za vodećim Širokim Brijegom, dok još uvijek imaju priliku da osvoji i Kup Bosne i Hercegovine.

"U igri smo za oba takmičenja i ne vidim razlog da svaki put ne idemo na duplu krunu. Sada imamo sve preduslove za tako nešto, tako da nemamo čega da se bojimo. Moramo samo da budemo pravi i da pokažemo ono što umijemo i da pokažemo naš kvalitet na terenu", rekao je na kraju razgovora za MONDO Tatomirović. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC