• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki Borac najbolji u Evropi

Autor mondo.ba

Fudbaleri Borca prema broju osvojenih bodova u odnosu na postignute pogotke najuspješnija su ekipa u svim evropskim nacionalnim prvenstvima.

 Banjalučki Borac najbolji u Evropi Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Pogađaju rijetko, ali osvajaju bodove. To bi bio najkraći opis top liste na čijem vrhu se nalazi banjalučki Borac.

Crveno-plavi su u 17 kola postigli samo 16 golova, ali to im je bilo dovoljno za osvajanje čak 31 boda u Premijer ligi BiH.

Banjalučanima je prosječno trebalo da postignu 0,516 golova da bi osvojili jedan bod, što ih je dovelo na vrh liste, koju donosi dnevni list “Sport”.

Od 16 golova koliko je postigao Borac, najviše, njih šest, postigao je Joco Stokić, dok je Aleksandar Subić postigao tri gola.

Iza Borca su Moldavski Saksan sa 12 golova i 23 osvojena boda, odnosno 0,521 golova za jedan bod, a na trećoj poziciji ove liste je Rapid iz Bukurešta koji je u 22 kola rumunskog prvenstva postigao samo deset golova i osvojio 19 bodova (0,526 golova za bod).

Na ovoj neobičnoj listi našla se i Crvena zvezda koja je na 17. poziciji. Crveno-bijelima je 27 golova bilo dovoljno za osvajanje 42 boda (0,642 gola za bod).

Ispred njih na listi je i Monako, kojem su za osvajanje 50 bodova bila potrebno 32, gola.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zašto niko ne pomaže BORAC

Zašto ne prozivate aktuelnu upravu koja ne može ni sramne plate od nekoliko stotina maraka sporskim herojima grada već tri mjeseca obezbijediti. Uzgred budi rečeno očigledno će i ove godine izboreno na terenu a to je Evropa ostati san za veliki broj ljubitelja našeg najvećeg kluba jer uprava, Grad i RS nisu u stanju riješiti potraživanja koja se vuku godinama od nekoliko stotina hiljada KM i tako omogućiti klubu da prodiše. U isto vrijeme u sarajevske klubove je uloženo 15 miliona maraka a naša mladost im je potpuno konkurentna po rezultatima, pa vi vidite ko je bolji entititet i koliko našu vlast briga za sport i simbol

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC