• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurčić: Očekujem pomak ''orlova'' u Danskoj

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Selektor Srbije Radovan Ćurčić očekuje da njegovi fudbaleri naprave pomak u odnosu na dosadašnji dio kvalifikacija za EURO 2016 na susretu u Kopenhagenu kao I na prijateljskom duelu sa Azerbejdžanom.

Šefu "orlova" je prema sopstvenom priznanju slika reprezentacije Srbije "mnogo jasnija" nakon poraza od Portugala u Lisabonu.

"Slika nam je sada mnogo jasnija nego prije utakmice sa Portugalijom. Čeka nas susret sa Danskom, biće nekih manjih promjena na spisku, pošto ćemo pokušati da pomjerimo ono što smo uradili u duelu u Lisabonu. Bilo je dobrih, bilo je slabih stvari, očekujemo da sada napravimo pomak", izjavio je Ćurčić u etno selu Stanišić kod Bijeljine, gdje drugu godinu zaredom promoviše Turnir prijateljstva.

Operacija Danska dolazi na kraju sezone, pa će "orlovi" odigrati i meč sa Azerbejdžanom koji vodi Robert Prosinečki pred susret u Kopenhagenu.

"Specifična je situacija, ali tako je i ekipi Danske. Niko ne voli taj termin, igrači su umorni i zasićeni, ali nemamo prostora da tražimo bilo kakav izgovor. Moramo da budemo u najboljem izdanju, koristićemo i pomoć profesora sa Fakulteta za fizičku pripremu kako bismo izjednačili sve igrače. Utakmica sa Azerbejdžanom nam je potrebna pošto smo imali jako malo vremena pred susret sa Portugalijom, da vidimo kako se neki igrači uklapaju u naše zamisli. Biće to ozbiljna provjera sa protivnikom koji pod trenerskom palicom Roberta Prosinečkog dobio novu dimenziju. To nije naivna ekipa. Želimo da iz te utakmice izađemo u pozitivnoj atmosferi i da to bude dobra priprema za susret sa Danskom".

Ćurčić se ponovo obreo na turniru mlađih kategorija u Bijeljini dokazuje da prerasta u jedan od najboljih u bivšoj državi kad je riječ o mladim igračima, koji će u budućnosti biti okosnice svojih nacionalnih A timova.

"Samo ime ‘Turnir prijateljstva’ dovoljno govori o njemu. Igrači koji ovdje dolaze u pravom uzrastu u kom mogu da pokažu kvalitet i da ekipe i same vide gdje se nalaze u ovom trenutku. Prošle godine je bio početak, ovo što vidim sada izgleda još bolje i prerasta u lijepu tradiciju", rekao je srpski selektor i dodao da je najvažnije što turnir protiče u prijateljskom takmičenju iako svi žele da ostvare pobjede.

"Tako se stvara se pravi sportski rivalitet, to je lijepo vidjeti, a nadam se da će na kraju pobijediti najbolja ekipa".

Podsjetimo da je ove godine kompanija m:tel podržala Turnir prijateljstva, koji će biti održan od 19. do 24. maja, a na kojem će nastupiti najbolje mlade ekipe iz regiona.

Izvor: MN PRESS Prvenstvo Srbije je riješeno, Partizan je šampion, ali Ćurčić je naglasio Superliga
nije u drugom planu kada je stručni štab u pitanju.

"Naše prvenstvo je iznjedrilo i ove igrače koji su sada u reprezentaciji. Suočavamo se sa problemom da nam igrači rano odlaze i da smo na prošlom spisku imali samo jednog igrača iz naših klubova. Najbolji odlaze rano, već poslije šest mjeseci ili jedne dobre sezone. Ne zanemarujemo Superligu, ispratićemo i finale Kupa Srbije i nemamo problem da izaberemo i nekog igrača iz domaćeg šampionata za reprezentaciju, ukoliko on ima kvalitet", podvukao je Ćurčić i dodao da to isto važi za U-21 ekipu.

"U A reprezentaciji imamo pet-šest igrača iz mlade selekcije Srbije. Vjerujemo mnogo u igrače generacije '92-95. koji su kapacitet za najbolju selekciju i imaju veliki reprezentativni potencijal".

Iako navija za kvalitet fudbala, Ćurčić je otkrio da će na "Turniru prijateljstva".navijati za "romantičare".

"Ako neke simpatije moram da izrazim, onda prema mom bivšem klubu OFK Beogradu. Dešava se u fudbalu da nekad najbolja ekipa ni ne osvoji turnir. Navijam za dobar fudbal".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC