• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nema laganih rivala, ali znamo koliko vrijedimo"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković je iz Niona rekao da aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ispred sebe ima dvije teške utakmice u drugom pretkolu Lige šampiona protiv poljskog Leha iz Poznanja.

 Sportski direktor FK Sarajevo nakon žrijeba Lige šampiona  Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Ibraković je kazao kako su uoči žrijeba bili svjesni da nijedan protivnik nije lagan pa tako ni Leh. Dodao je da poljski fudbal posljednjih godina napredovao, da ekipe raspolažu velikim budžetima i da igraju dosta dobro u evropskim takmičenjima.



"Znamo koliko vrijedimo i maksimalno ćemo se angažovati za dostojan otpor. Imamo motiv više jer smo prvaci države i pokušaćemo u što bolje svjetlu predstaviti klub, grad i državu", rekao je Ibraković.

Govoreći o šansama za prolazak u naredni krug kvalifikacija, Ibraković je kazao da je Sarajevo ekipa koja zna iznenaditi i da će sa svojim kadrom u prvoj utakmici napraviti rezultat koji će dati nadu za revanš.

"Znali smo da je svaki protivnik težak i pred nama su dvije utakmice u kojima ulažemo nade", rekao je Ibraković.

Prva utakmica bi se trebala igrati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" 14. ili 15. jula, a revanš je 21. ili 22. jula.

Ibraković je rekao da će u utorak biti donesena definitivna odluka o domaćinstvu, s obzirom da tri ekipe iz glavnog grada BiH nastupaju u evropskim takmičenjima. Istakao je kako misli da će prva utakmica biti odigrana na "Koševu".

Nakon žrijeba, delegacija FK Sarajevo se susrela s kolegama iz Poljske s kojima će razgovarati o predstojećim utakmicama i razmijeniti određene informacije.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC