• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi Zrinjskog i Želje pred evropske nastupe

Autor mondo.ba

Fudbaleri Zrinjskog remizirali su u Mostaru protiv sarajevskog Željezničara rezultatom 1:1 (1:0) u pripremnoj utakmici pred početak kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Fudbaleri Zrinjskog remizirali su u Mostaru protiv sarajevskog Željezničara u pripremnoj utakmici Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

  "Plemići" su od samog starta nemetnuli svoj ritam i kao kruna dobre igre domaćeg tima stigla je već u 10. minutu kad je mrežu Marijana Antolovića glavom pogodio najbolji strijelac mostarskog kluba Stevo Nikolić.

Sarajlije su takođe imale nekoliko odličnih prilika, ali je golman Ratko Dujković danas bio nesavladiv sve do 88. minuta kad je njegovu mrežu zatresao Senegalac Sekuba Dijata, koji je na "Grbavicu" nedavno stigao iz Zvijezde Gradačac.

Sastavi

Zrinjski:Dujković, Blaić, Graovac, Radeljić, Stojkić, Žeravica, Muminović, Filipović, Todorović, Nikolić, Simeunović. Trener: Vinko Marinović

Željezničar:Antolović, Livaja, Kosorić, Bogdanović, Kvesić, Hadžiahmetović, Blagojević, Đelmić, Beganović, Kokot, Bajić. Trener: Milomir Odović

Zrinjski je ranije imao nekoliko šansi da riješi utakmicu, ali osim pogotka Nikolića, strijelci nisu bili raspoloženi na posljednjoj provjeri oba kluba pred evropske nastupe.

Ipak, domaćin je bio bliži trijumfu jer je u statistici bio za korak ispred Želje, imao je korner više (4-3), te po jedan više udarac u okvir i izvan okvira gola.

Ali, meč je prvenstveno odigran kako bi igrači "osjetili teren" pred start kvalifikacija za Ligu Evrope.

Željezničar će 30. juna u okviru prvog pretkola gostovati u Paoli na Malti kod domaćeg Balcana, a utakmica će biti odigrana na stadionu "Hibernijans" s početkom u 17.45 časova.

Mostarci će s druge strane biti gosti u Jermeniji 2. jula kada će na startu kvalifikacija za Ligu Evrope odmjeriti snage protiv Širaka. Taj meč na rasporedu je u 17.30 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC