• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petarda" Sarajeva protiv Borca...

Autor mondo.ba

...ali, ne banjalučkog već kluba iz Jelaha, malog mjesta pored teslića, Doboja i Maglaja, koji je član Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine - Centar.

 Fudbaleri Sarajeva pobijedili Borac iz Jelaha s 5:0 Izvor: Samir.Cacan/MONDO
Izvor: Samir.Cacan/MONDO

  Fudbaleri Sarajeva "petardom" su častili domaći Borac u prijateljskoj utakmici odigranoj u Jelahu pred oko 3.000 gledalaca.

Izabranici Dženana Uščuplića deklasirali su domaćina, ali tek u drugom poluvremenu jer je nakon prvih 45 minuta rezultat u korist bordo kluba bio "samo" 1:0.

Strijelac je u 23. minutu bio Leon Benko i s minimalnim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku su međutim, šampioni Bosne i Hercegovine pokazali klasu i sa četiri komada u mreži počastili domaće navijače, koji su ih dočekali velikim transparentom s natpisom "Šampioni dobrodošli u Jelah".

U 58. minutu na 2:0 povisio je Mehmed Alispahić, a dva minuta kasnije, Haris Duljević je poslije sjajne solo akcije pogodio mrežu, da bi potom u 74. minutu uposlio Ševku Okića za četvrti pogodak lob udarcem. Napadač Sarajeva mu se ubrzo revanširao asistencijom omogućivši Duljeviću u 80. minutu da postane dvotruki strijelac za konačnih 0:5.

Ovo je bio samo pripremni meč za nastup bordo tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv poljskog Leha iz Poznanja. Prethodno će Uščuplićev tim otputovati na drugi dio priprema u Sloveniju, gdje će odigrati još tri kontrolne utakmice do susreta sa Poljacima 14. jula na "Koševu".

SARAJEVO: Oštraković, Barić, Puzigaća, Kovačević, Berberović, Ikande, Radovac, Stojčev, Bekić, Velkoski, Benko. (Plakalo, Kalasi, Tatomirović, Mihojević, Protić, Cimirot, Alispahić, Rustemović, Almir Bekić, Duljević, Okić).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC