• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac: Bez straha na Sarajevo

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener Borca Petar Kurćubić poručuje da će njegova u derbi sa Sarajevom na Koševu ući bez straha, sa željom da odnese bodove.

 Trener Borca pred derbi sa Sarajevom Izvor: MONDO/Goran Arbutina
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Osmo kolo Premijer lige BiH ovog vikenda donosi i veliki derbi između Sarajeva i banjalučkog Borca, a ekipe ulaze u njega u potpuno različitoj atmosferi.

Na jednoj strani biće domaćin, ekipa Sarajeva koja je poslije poraza od Slavije ostala bez trenera Dženana Uščuplića i koju će sa klupe privremeno voditi Almir Hurtić, a na drugoj strani je Borac koji crpi samopouzdanje iz preokreta i pobjede nad travnikom u prošlom kolu.

“Sigurno da smo ovog monmenta u dobrom raspoloženju. Imamo problem što nam utakmica dolazi prebrzo pa nismo stigli ni da proslavimo pobjedu”, našalio se na početku obraćanja novinarima trener Borca Petar Kurćubić a potom nastavio:


“S jedne strane, sigurno je lakša utakmica u pripremi zbog motivacije ekipe, jer će igrači sigurno pružiti maksimum na Koševu. S druge strane očekuje nas fizički mnogo zahtjevnija utakmica, jer Sarajevo nije na željenom nivou, promijenilo je trenera i daće sve od sebe da poprave utisak”.

Kurćubić ističe da njegova ekipa nema šta da izgubi u ovom meču.

“Mi nemamo šta da izgubimo, možemo samo mnogo da dobijemo. Utakmica nosi tri boda i mi ćemo sigurno pokusati da osvojimo nešto od tih bodova. Traziću od svojih igraca da ne respektuju Sarajevo, da se isprsimo i da iskoristimo svaku šansu koju nam Sarajevo dozvoli. Želim da pokušamo da odigramo dobro i da zabilježimo dobar rezultat. Nećemo sigurno ovu utakmicu pustiti niz vodu”, poručio je Kurćubić .

Sarajevo je smijenilo trenera, a ta “šok terapija” pred derbi može biti loša, ai i dobra po Borac.

“U sličnoj situaciji je bila nedavno i ova ekipa. Sigurno da će Sarajevo odreagovati na promjenu trenera koja će izazvati reakciju kod igrača. Medjutim oni će biti pod pritiskom, a mi ćemo pokušati da iskoristimo neke prilike na otvaranju utakmice kako bismo ih uveli u jos veću nervozu i dodatne probleme”, istakao je Kurćubić.

On možda neće moći da računa na napadača Elvira Koljića.

“Izašli smo iz prošle utakmice sa kadrovskim porblemima, Čekamo Koljića da završi ljekarske preglede i vidimo da li će biti spreman. Đordđilović još radi po posebnom programu. Ukolio Koljić ne bude igrao nadam se da će igrač koji dobije šansu, tu šansu u potpunosti iskoristiti. Još ne znam da li ćemo mijenjati ali će ekipa koja je iznijela teret protiv Travnika, imati prednost i pred utakmicu protiv Sarajeva”, rekao je Kurćubić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Strelac gola u pobjedi protiv Travnika Siniša Saničanin ističe takođe da ekipa Borca bez reserve ulazi u derbi.

“Utakmica sa Travnikom je bila veoma teška, pokazali smo da smo mentalno jaki jer smo preokrenuli rezultat. Sarajevo je pod pritiskom, imaju imperativ pobjede. Respektujemo ih, ali ih se ne bojimo, idemo tamo da se nadigravamo i da pokusamo zabilježiti pobjedu”, rekao je Saničanin.

Derbi između Sarajeva i Borca igra se u subotu od 16.30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC