• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Bod sa "Pecare" je uspjeh

Autor mondo.ba

Trener Slobode Husref Musemić zadovoljan je remijem u Širokom Brijegu (0:0) u derbiju 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Husref Musemić zadovoljan je remijem u Širokom Brijegu  Izvor: mondo.ba
Izvor: mondo.ba

  Tuzlaci su nepororaženi napustiti jedno od najtežih gostovanja - stadion "Pecara" u Širokom Brijegu iako nisu ofanzivno mnogo pokazali - imali su 15 šuteva na gol domaćina, ali nijedan nije išao u okvir.

"Tako je to u fudbalu. Protiv Veleža smo imali više od 30 udaraca pa smo zabili samo dva gola. U prvom poluvremenu smo odigrali bolje, u drugom je Široki Brijeg posljednjih pola sata igrao sa četiri špica i mi smo se morali prilagoditi tome. Ekipa je u zadnjih sedam dana odigrala tri gostujuća meča i za nas je ovo veliki uspjeh", izjavio je Musemić nakon utakmice.

Njegov kolega sa klupe Širokobriježana Slaven Musa složio se da je Sloboda zasluženo osvojila bod jer se organizovano branila.

"Sloboda je bila rastrčanija i bolja u prvom poluvremenu iako nije bilo nekih velikih prilika, ali u nastavku smo mi preuzeli konce igre, tražili smo pogodak, ali spletom okolonosti nismo uspjeli. Zasluge za to pripadaju gostima iz Tuzle, koji su odigrali dosta dobru i čvrstu utakmicu. Nama ne preostaje ništa drugo nego da se okrenemo narednom meču protiv Slavije u Istočnom Sarajevu", rekao je trener hercegovačkog kluba.

Sloboda je sa ovim remijem na trećem mjestu na tabeli sa 19 bodova, dva manje u odnosu na lidera Zrinjski (21), isti broj bodova ali bolju gol-razliku ima i drugoplasirano Sarajevo, dok je Široki Brijeg na četvrtoj poziciji sa 18 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC