• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: "Poker" Sarajeva, novi poraz Borca

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva savladali su Velež na "Koševu" sa 4:1, dok je banjalučki Borac uknjižio treći uzastopni poraz ove sezone u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Slavija je bila bolja od Banjalučana rezultatom 3:0.

 PL BiH: "Poker" Sarajeva, novi poraz Borcaevo - Velež, Slavija - Borac Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prve dvije utakmice nedjeljnog programa 12. kola Premijer lige BiH pripala su domaćinu! Sarajevo je sa četiri komada ispratilo Velež (4:1), dok je Borac s tri gola u mrežu prošao u gostima kod Slavije (3:0)

TIm Miodraga Ješića furiozno je krenuo već od samog početka i stvarao, ali i promašivao odlične prilike Harisa Duljevića i Ivana Tatomirovića, ali je odlično intervenisao golman Adnan Bobić.

Velež je došao na "koševo" da se pokuša odbraniti i u svom naumu je uspio do samog finiša prvog poluvremena kad je majstorski s ivice kaznenog prostora pogodio mrežu Krste Velkoski.

U nastavku je u 58. minutu Velkoski bio asistent Almiru Bekiću za dvostruku prednost, da bi Bekić vratio asistenciju, ali ne Makedoncu već Leonu Benku, koji nije imao previše problema da s peterca pogodi mrežu "rođenih".

Bio je to osmi gol hrvatskog napadača u bordo dresu ove sezone.

Mostarski tim je u 82. minutu uspio da postigne počasni gol preko kapitena i nekadašnjeg igrača banjalučkog Borca Darka Maletića, da bi tačku na "poker" golova Ješićeve ekipe i sedmi trijumf stavio Velkoski svojim drugim pogotkom na utakmici.

S nova tri boda, bordo tim dijeli treću poziciju sa Radnikom iz Bijeljine, koji zaostaju tri poena za liderom šampionata tuzlanskom Slobodom.

SARAJEVO - VELEŽ 4:1 (1:0)
/Velkoski 44, 86, Bekić 58, Benko 69 - Maletić 82/

...
Izvor: YouTube

PROČITAJTE I TOK UTAKMICE

86 - GOOOL! Već u praktično prvom narednom napadu domaćina, makedonski internacionalac je izbjegao ofsajd i ponovo pogodio mrežu golmana Veleža Adnana Bobića za 4:1.

...
Izvor: YouTube

82 - GOOOL! Počasni pogodak "rođenih", strijelac je kapiten Darko Maletić za smanjenje vođstva Sarajeva - 3:1.

75 - Poslije trećeg gola, ritam utakmice malo je opao, pa je Velež uspio da poveže nekoliko pristojnih dodavanja.

...
Izvor: YouTube

69 - GOOOL! Bordo tim je poveo 3:0 i definitivno riješio pitanje pobjednika. Strijelac je bio Leon Benko, kojem je ovo bio osmi gol ove sezone u Premijer ligi BiH. Haris Duljević je započeo akciju, proslijedio do Bekića, koji je asistirao Benku za (3:0)

...
Izvor: YouTube

58 - GOOOL! Amer Bekić je povisio na 2:0 za izabranike Miodraga Ješića!

56 - Sarajlije su imale više od igre i nekoliko puta su stvorili poluprilike ispred gola "rođenih", ali bez promjene rezultata.

46 - Nastavljen je meč na "Koševu"

- kraj prvog poluvremena -

...
Izvor: YouTube

44 - GOOOL! Sarajevo vodi sjajnim golom Velkoskog. Samir Radovac dodao je loptu makedonskom internacionalcu na nekih 17 metara, a ovaj milimetarski preciznim udarcem dovodi bordo tim u vođstvo.

43 - Edin Rustemović šutira pravo u Bobića.

38 - Trener Sarajeva Miodrag Ješić nezadovoljan je stanjem na terenu, pa je već nakon pola časa igre na zagrijavanje poslao nekoliko igrača.

37 - Pritisak fudbalera Sarajeva i dalje traje, ali bunker gostiju i dalje drži.

29 - Treći pokušaj Benke, ali prvi strijelac lige ostaje na sedam postignutih pogodaka.

27 - Nova prilika za domaće, ali neprecizan je sada i Velkoski.

23 - Sredina je prvog poluvremena na "Koševu", mreže i dalje miruju. Splasnula je inicijativa domaćih nakon uvodnih nekoliko minuta.

14 - Velika šansa za Sarajevo. Krste Velkoski odlično je izveo korner, Bobić je istčao da poksuje loptu, ali je Ivan Tatomirović bio brži od čuvara mreže gostiju, šutirao glavom, ali je bio za malo neprecizan.

4 - Sarajevo je krenulo ofanzivno od početka meča, a već u 4. minutu Leon Benko mogao je dovesti bordo tim u vođstvo. Ipak, golman "rođenih" Adnan Bobić odličnom intervencijom sačuvao je svoju mrežu.

Sarajevo: Plakalo, Kadušić, Tatomirović, Barbarić, Almir Bekić (od 74. Barić), Radovac (od 68. Berberović), Rustemović, Duljević, Okić (od 46. Amer Bekić), Velkoski, Benko

Velež: Bobić, Škaljić (od 50. Demić), Kodro, Mirza Ćemalović (od 61. Reljić), Barišić, Haurdić (od 85. Dino Ćemalović), Matić, Nikolić, Zec, Tadejević, Maletić.

Izvor: MN PRESS

Iako su crveno-plavi najavili da u Istočno Sarajevo odlaze da osvoje bod ili tri, poklekli su već u prvih 20 minuta utakmice protiv domaće Slavije.

Najprije je već u devetom minutu mrežu Banjalučana načeo Branislav Arsenijević, da bi u 22. jedan od najiskusnijih igrača u šampionatu Darko Spalević "prelomio" utakmicu u korist "sokolova".

Borac je odigrao loše izuzev prvog dijela drugog poluvremena kad je pokušavao da kroz individualne akcije prvenstveno najboljeg strijelca Tonija Jovića ugroze gola domaćina, ali nije bilo uspjeha.

U finišu je Aleksandar Pušara pogodio za sigurnu pobjedu Slavije i treći uzastopni poraz Borca.

SLAVIJA - BORAC 3:0 (2:0)
/Arsenijević 9, Spalević 23, Pušara 90/

TOK UTAKMICE

90 - GOOOL! Vezista "sokolova" Aleksandar Pušara je stavio tačku na pobjedu Slavije - 3:0!

75 - Slavija se ponovo probudila i bolja je od crveno-plavih u drugom dijelu drugog poluvremena i sigurnim koracima grabi ka novim bodovima za veliku brigu trenera Banjalučana Petra Kurćubića.

57 - Borac je agilniji u nastavku jer se Slavija povukla i zgusnula sredinu terena. Prvu priliku imao je najbolji strijelac Toni Jović, ali se nije snašao u izglednoj situaciji.

46 - Nastavljen je i susret u Istočnom Sarajevu.

- kraj prvog poluvremena -

43 - Nema promjene rezultata. Domaći tim i dalje ima dva gola prednosti.

30 - Gosti prijete iz daljine, ali udarac Tonija Jovića završava visoko preko gola Slavije.

23 - GOOOL! Novi gol tima iz Istočnog Sarajeva, sada je 2:0. Darko Spalević, kojeg se pribojavao trener Borca Petar Kurćubić, poduplao je prednost "sokolova".

15 - Krenuli su i Banjalučani ofanzivnije nakon primljenog gola. Zaprijetio je Ajdin Redžić, ali nema promjene rezultata.

9 - GOOOL! Slavija vodi 1:0, strijelac je iskusni Branislav Arsenijević.

8 - Velika prilika za Slaviju. Stefan Barić je dobro šutirao, ali istakao se golman Banjalučana Branislav Ružić.

5 - Početno ispitivanje snaga na stadionu "SRC Slavija" u Istočnom Sarajevu. Za sada nema ozbiljnijih prilika u duelu Slavije i Borca.

SLAVIJA: Lučić, Ristić, Zeba, Spalević (od 85. minuta Berjan), Grujičić, N. Pušara (od 90. minuta A. Pušara), Vejnović, Arsenijević, Barić (od 66. minuta Rovčanin), Marković, Kartal. Trener: Darko Vojvodić.

BORAC: Ružić, Redžić, Saničanin, Vidović, Ilić (od 66. minuta Stojanović), Jović, Bečelić, Radinović, Paštar, Jandrić (od 46. minuta Predragović), Marjanović (od 46. minuta Koljić). Trener: Petar Kurćubić.

Izvor: MONDO/Ilustracija

PREMIJER LIGA BIH - 12. KOLO:

Sarajevo - Velež 4:1 (1:0)
/Velkoski 44, 86, Bekić 58, Benko 69 - Maletić 82/


Slavija - Borac 3:0 (2:0)
/Arsenijević 9, Spalević 23, Pušara 90/

Široki Brijeg - Olimpik (17:00)

Odigrano u subotu:

Drina - Sloboda 1:2 (1:0)
/Stojanović 18 - Kostić 81, Krpić 84/

Travnik - Mladost 1:2 (0:0)
/Smajić 90 - Dilaver 75, Rizvanović 83/

Čelik - Vitez 6:1 (4:0)
/M. Popović 13, Karić 38, Selimović 43, Bajraktarević 45+2, 60, Čolić 89 - Fajić 58/

Rudar Prijedor - Radnik 0:1 (0:0)
/Šećerović 75/

Zrinjski - Željezničar 2:1 (0:1)
/Todorović 86, Filipović 90+5 - Tijago 33/

TABELA: Sloboda 25, Zrinjski 24, Radnik 22, Sarajevo 22, Slavija 20, Široki Brijeg (-1) 19, Čelik 19, Željezničar 17, Mladost 16, Olimpik (-1) 13, Travnik 13, Vitez 13, Borac 12, Rudar Prijedor 12, Velež 7, Drina 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC