• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Draško Ilić: Banjalučani, podržite Borac!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U prostorijama Fudbalskog kluba Borac održana je pres konferencija o aktuelnom stanju u banjalučkom premijerligašu, na kojoj je predsjednik Draško Ilić pozvao navijače na veoma važan meč sa Širokim Brijegom u subotu.

 Predsjednik Borca Drasko Ilic pozvao Banjalucane da podrze Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Problemi koji već godinama prate Fudbalski klub Borac aktuelni su i ovih dana. Stoga je predsjednik "Velikana iz Platonove ulice" Draško Ilić sazvao konferenciju za medije, kako bi javnost upoznao sa svim onim dešavanjima u i oko kluba sa Gradskog stadiona.

Već ranije pisali smo o teškoj finansijskoj situaciji u klubu, koja ni sada nije mnogo bolja, raznim dugovima koji su pritiskali i pritišću i dalje crveno-plave, a na sve to se nadovezala i serija nešto lošijih rezultata, s obzirom da su Banjalučani doživjeli poraze u posljednja tri prvenstvena duela.

Predsjednik crveno-plavih ponovio je riječi direktora kluba Roberta Zrilića da šef stručnog štaba Petar Kurćubić ima apsolutnu podršku uprave, uprkos lošijim rezultatima od očekivanog.

"Razgovarali smo sa igračima i članovima stručnog štaba nakon tri slaba rezultata i konstatovali smo da nije krivac Kurćubić, koji je tek došao i upoznao naše fudbalere. Njegovi treninzi su na visokom niovu, ekipa radi odlično i očekujemo ubrzo da daju bolje rezultate", poručio je Ilić i dodao da rezultatski Borac jeste u maloj krizi, ali da ni ostale ekipe nisu u mnogo boljoj situaciji.

"Jedna pobjeda vodi Borac u sredinu, a dvije u gornji dio tabele".

PARTIZAN

Prvi čovjek Borca potvrdio je da je prijateljski meč sa Partizanom prolongiran za proljeće. "Prijateljska utakmica sa Partizanom je definisana ugovorom, ali smo ipak odlučili da ona bude odigrana na proljeće, zbog obaveza crno-bijelih u Ligi Evrope, ali i domaćim takmičenjima. Takođe, i zbog naših problema u igračkom kadru željeli smo da reprezentativnu pauzu iskoristimo da oporavimo neke igrače. Uglavnom, ugovor će sigurno biti ispoštovan", poručio je Ilić.

Ilić se osvrnuo i na kritike na rad Uprave kluba, te rezultate Borca, koji često pristižu sa raznih strana.

"Za razliku od svih onih nevjernika, koji pljuju po ovoj mladosti, ja im vjerujem, rezultati će doći i mislim da radimo dobru stvar. Borac nikada nije imao više reprezentativaca. Za BiH trenutno nastupaju Ajdin Redžić, Siniša Saničanin, Mićo Kuzmanović, Fedor Predragović, Ognjen Petrović i oni će narednih godina činiti okosnicu Borca. Redovno se na našim utakmicama mogu vidjeti razni menadžeri, što pokazuje da na Gradskom stadionu ima kvaliteta", naglasio je Ilić.

Posebno se zahvalio navijačima Borca, popularnim "Lešinarima", koji na svakom meču bodre svoj klub, nebitno da li se radi o domaćoj utakmici ili dalekim putovanjima.

"Jedini koji su stalno uz klub i ja im odajem počast su 'Lešinari'. Bez obzira na tešku ekonomsku situaciju, za razliku od onih koji po gradu komentarišu dešavanju u klubu, a nikad ih nema na stadionu, ovi momci odlaze na utakmice, u Mostar, Sarajevo i druge gradove. Troše svoj novac, putuju, ginu za svoj klub, a građanima Banjaluke teško je doći na sjevernu tribinu našeg stadiona i besplatno nam pružiti podršku", ogorčen je Ilić podrškom na domaćim utakmicama Borca.

Predsjednik Banjalučana istakao je da Borac može ravnopravno da se nosi sa svim ekipama u Premijer ligi BiH, što je već pokazao u duelima sa Željezničarom i Zrinjskim. Uz dva, tri pojačanja u zimskom prelaznom roku, sve bi trebalo doći na svoje mjesto.

POMOĆNI TERENI

Velikih problema sve selekcije Borca imaju sa terenima za treninge, a čini se da se konačno nazire rješenje. "To je jedina radosna vijest koju imam da vam kažem danas. Pokrenut je proces pripreme tendera za raspis javne nabavke za izbor izvođača za izgradnju pomoćnih terena. Nadam se da ćemo konačno ući u tu proceduru i riješiti problem koji nas dugo muči", naglasio je predsjednik Borca.

Sada je na redu novi derbi. U subotu na Gradski stadion stiže Široki Brijeg.

"Vjerujem da imamo snage da porazimo Širokobriježane. U ovom trenutku oni ništa nisu bolja ekipa od nas, samo što imaju ono što mi nemamo. Imaju novac, nemaju probleme, za razliku do nas", rekao je Ilić i pozvao navijače da napune stadion u "Platonovoj".

"Protiv Širokog Brijega nam treba podrška, treba nam pun stadion. Treba nam puna i istočna, i zapadna i sjeverna tribina. Ovim mladim momcima trebaju podrška i motiv da se izbore da ovaj klub preživi".

Draško Ilić pozvao je i banjalučke privrednike da pruže podršku Borcu sada kada je to najpotrebnije, kao i raznim institucijama koje jedine mogu spasiti banjalučkog velikana, jer ako Borac ostane prepušten sam sebi, kao što je to bio slučaj do sada, ne čeka ga blistava budućnost.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vulture culture

Dosao seljak iz krupe pa soli pamet. Valjda misli da mi ne znamo kako se voli klub. A sjevernu tribinu prvo otvori za narod, a ne da zjapi prazna. Otkad je ulaz na utakmicu besplatan? Nemas ti veze, Ilici, napolje iz nasrg Velikana!!!

rba

ti ces nas uciti ljubavi prema klubu... U subotu svi zajedno UPRAVA NAPOLJE!!!

sjeverna tribina

Poštovani sugrađani da li je iko ikada ušao besplatno na čuvenu sjevernu tribinu? Kad kreneš redari te otjeraju i kažu zatvorena sjeverna tribina, o čemu ovaj trabunja kakav besplatan ulaz

BBL

@sjeverna tribina Upravo, do sad se ni jednom nije moglo ući besplatno na tu famoznu sjevernu tribinu. Čak i kad je bila ona ideja "roditeljska tribina" nije se moglo stalno ući. Ali nije to ništa čudno, još jedna u nizu laži ove uprave. Seljačina iz Krupe koji nije vidio Gradski stadion do prije par godina našao nekoga da uči o ljubavi prema Borcu...MRŠ ĐUBRE JEDNO!!! UPRAVA NAPOLJE!!! LOPOVI, LAŽOVI I SELJACI- MRŠ IZ BORCA!!!

vulture-culture

Uprava napolje!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC