• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: "Kung fu" Bekić, Sloboda na podu!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva teškom mukom su savladali Slobodu u derbiju 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Gol odluke kung fu potezom postigao je Amer Bekić u 80. minutu.

 PL BiH: "Kung fu" Bekić, Sloboda na podu! Izvor: MONDO/Samir Cacan

U ne baš lijepoj utakmici za gledanje na "Koševu", bordo tim je osvojio tri boda i ostavio mostarski Zrinjski na liderskoj poziciji na tabeli, ali i dodatno "zagužvao" stanje na vrhu prvenstva BiH.

Sarajlije su imale više od igre, više dobrih prilika i kad se sve sabere, zasluženo su slavili protiv čvrste ekipe Husrefa Musemića.

Amer Bekić je sjajnim potezom u 80. minutu poslije centaršuta svog prezimenjaka Almira donio pobjedu domaćinu i postao heroj "Koševa", ali vrlo lako je mogao da bude i tragičar jer je propustio dvije-tri dobre prilike prije "kung fu" poteza u finišu.

S druge strane, Tuzlaci su se većinom branili i vrebali šansu da iz eventualnog kontranapada ili prekida stignu do pogotka. Najbolje šanse su imali u finišu prvog i duboko u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

U prvom dijelu šansu nije iskoristio Mersudin Ahmetović, a u 94. minutu je poslije "karambola" s pet metara promašio Ivan Kostić.

Zbog tih promašaja ekipa Husrefa Musemića poslije 12 uzastopnih mečeva je upisala prvi poraz i sad poslije dugo vremena gleda u leđa mostarskim "plemićima", koji će poslije 14. kola ostati na liderskoj poziciji.

SARAJEVO:Plakalo, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Amer Bekić, Velkoski, Hebibović, Duljević, Amer Bekić, Berberović, Barbarić.

SLOBODA:Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović.

TOK UTAKMICE

1 - Počela je utakmica na "Koševu".

10 - Susret protiče u početnom ispitivanju snaga, bez nekih izratih šanski ispred oba golmana.

13 - Krste Velkoski je zaprijetio Slobodi udarcem sa distance, ali nije bio precizan.

26 - Prva stopostotna šansa za Sarajevo, koju nije pogotkom završio Amer Bekić. Dobio je sjajnu loptu u prostor i izišao sam ispred golmana gostiju, ali je šutirao pored stative.

35 - Ognjen Valjić je pokazao čak četiri žuta kartona, što je jako iznerviralo trenera domaćih Miodraga Ješića, koji je žestoko protestovao kod banjalučkog sudije.

45 - Sjajna šansa za Slobodu! Uigrana kombinacija poslije slobodnog udarca, odbranio je Emir Plakalo, a poslije rikošeta u petercu, glavom je za malo neprecizan bio napadač Slobode Mersudin Ahmetović.

- poluvrijeme -

46 - Nastavljena je utakmica u Sarajevu.

49 - Fantastična šansa za Amera Bekića! S pet metara je šutirao preko gola!

...
Izvor: YouTube

54 - Sumnjiva situacija u šesnaestercu Sarajeva. Oboren je Mersudin Ahmetović, ali je Ognjen Valjić pokazao žuti karton napadaču Slobode zbog simuliranja.

70 - Bordo klub ima terensku inicijativu i pokušava da stigne do prednosti, ali zasad Sloboda bez većih problema odolijeva napadima domaćina.

71 - Greška golmana Slobode Kenana Pirića, kojem je Bekić uzeo loptu i proslijedio do Velkoskog, ali njegov udarac završio je iznad prečke.

80 - GOOOOL! Sarajevo je povelo! Almir Bekić je pripremio šansu, a njegov prezimenjak Amer Bekić je kung fu udarcem ubacio u mrežu ekipe sa "Tušnja" - 1:0.

...
Izvor: YouTube

90 - Miodrag Ješić je izmjenama "zatvorio" utakmicu i Sarajevo čuva rezultat. Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade vremena.

90+4 - Zicer za izjednačenje je propustila Sloboda! Bivši igrač Borca iz Banjaluke Ivan Kostić je sa pet metara glavom šutirao pored lijeve stative!

- kraj- 

Rezultati 14. kola

Sarajevo - Sloboda 1:0

/Bekić 80/

Rudar Prijedor - Željezničar 1:0

/Mrkić 2/

Slavija - Vitez 0:1

/Kapetan 45/

Subota

Široki Brijeg - Drina4:1(2:0)

/Menalo 12, Krstanović 23, Vagner 49, Buhač 74- Nikolić 75/

Travnik - Olimpik2:1(2:1)

/Zajmović 5, Dudić 33- Muharemović 19 /

Čelik - Velež1:0(1:0)

/Karić 30/

Zrinjski - Mladost4:0(0:0)

/Nikolić 51, Todorović 69, 84, Filipović/

Borac - Radnik 0:1 (0:0)

/Obradović 59/

TABELA: Zrinjski 30, Široki 28, Sloboda 28, Radnik 28, Sarajevo 25, Slavija 20, Željezničar 20, Čelik 22, Mladost 19, Travnik 16, Olimpik 16, Vitez 16, Rudar Prijedor 15, Borac 12, Velež 7, Drina 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC