• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihino otkriće stiže na "Karađorđe"

Autor mondo.rs

Šesnaestogodišnji golman Milana pozvan je u U-21 selekciju Italije za mečeve protiv Srbije i Litvanije.

Selektor U-21 selekcije Italije Luiđi di Bjađo saopštio je spisak igrača na koje računa za predstojeće dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017.

Od igrača "u polju" najzvučnija imena su napadač Sasuola Domeniko Berardi i štoper Milana Alesio Romanjoli, ali najviše pažnje pobuđuje poziv 16-godišnjem golmanu Milana Đanluiđiju Donarumi.

On će se naći u društvu znatno starijih momaka zahvaljujući nedavnom imenovanju u startnu postavu "rosonera", kao i dobrim rezultatima koje od tada beleži četa Siniše Mihajlovića.

Otkako je Miha 25. oktobra učinio Donarumu najmlađim golmanom u istoriji Serije A, Milan beleži samo pobede. Na San Siru su savladani Sasuolo (2:1) i Kjevo (1:0), a potom i Lacio u Rimu (3:1), gde je već ceo svet mogao da vidi da je Donaruma veliki potencijal.

Konkurenti za mesto među stativama U-21 reprezentacije biće mu Simone Skufet i Alesio Kranjo, koji brane za drugoligaške klubove Komo, odnosno Kaljari.

Đanluiđi Donaruma, čiji stariji brat je takođe golman i član je Đenove, proletos je stajao na golu Italije na U-17 šampionatu Evrope, a zanimljivo je da je sa 16 i po godina starosti već visok gotovo dva metra.

Italijani u mečevima kvalifikacione grupe 2 gostuju nacionalnom timu Srbije i to 13. novembra na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, a četiri dana kasnije dočekaće Litvaniju.

"Azurini" i "orlići", koje sa klupe predvodi Tomislav Sivić, nalaze se na čelu tabele sa po devet bodova iz tri meča.

Republika Irska i Slovenija takođe su osvojile po devet bodova, ali iz četiri, odnosno pet utakmica. Andora sa tri boda iz šest mečeva i Litvanija, koja još nije osvojila ni bod, nisu kandidati za najviši plasman.

Na Evropsko prvenstvo u Poljskoj plasiraće se pobednici devet grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane selekcije u baraž.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC