• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Preokret Sarajeva, Želji samo bod

Autor mondo.ba

Sarajevo je poslije preokreta slavilo protiv Olimpika kao formalni gost (1:3), dok Željezničar na "Grbavici" nije uspio da slomi otpor Slavije iz Istočnog Sarajeva (0:0). Sloboda bolja u derbiju od Zrinjskog (2:0).

 PL BiH: Preokret Sarajeva, Želji samo bod Izvor: MONDO/Samir Cacan

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine vraća se u vrh tabele pobjedom nad Olmpikom (1:3), dok je Željezničar nastavio sa ne baš sjajnim partijama odigravši neriješeno protiv Slavije (0:0)!

Izabranici Miodraga Ješića su poslije preokreta zasluženo savladali Olimpik, koji je kao domaćin igrao na "Koševu".

"Vukovi" su do prednosti stigli pogotkom Dalibora Pandže, bordo tim je do odlaska na odmor uspio da preokrene pogocima Leona Benka iz penala i nakon udarca glavom, da bi aktuelni šampion pobjedu "ovjerio" u finišu meča iz drugog jedanaesterca, koji je realizovao Krste Velkoski.

Napomenimo i da je ekipa Mirze Varešenović posljednjih skoro 40 minuta igrala sa desetoricom u polju jer je u 56. minutu isključen Srđan Stanić.

Željezničar za razliku od "vječitog" rivala Sarajeva u nedjelju nije zabilježio pobjedu. Plavi su samo odigrali neriješeno protiv Slavije (0:0) iako su stvorili sijaset odličnih šansi. Posebno su se ispromašivali Dejan Uzelac i rezervista Joco Stokić u drugom poluvremenu pa je klub sa "Grbavice" ostao tik iznad zone ispadanja!

Ekipa Edisa Mulalića je u posljednjih 20-ak minuta igrala bez isključenog Enisa Sadikovića, koji je kao posljednji igrač odbrane oborio fudbalera Slavije Stefana Barića.

Velikog razloga za slavlje poslije 15. kola imaju fudbaleri tuzlanske Slobode, koji su u derbiju savladali Zrinjski (2:0) i bodovno se izjednačili sa Širokom Brijegom na vrhu prvenstvene tabele. Ipak, nisu preuzeli lidersku poziciju zbog lošije gol razlike u odnosu na ekipu sa "Pecare".

Sjajnu partiju i fantastičan gol s gotovo centra igrališta na "Tušnju" postigao je kapiten Zajko Zeba, a trijumf izabranicima Husrefa Musemića osigurao je Damir Mehidić 10 minuta prije odlaska na odmor. U sudijskoj nadoknadi vremena, "plemići" su uspjeli da preko Vučine Šćepanovića postigli počasni pogodak.

TOKOVI UTAKMICA

1 - Počeli su mečevi na "Grbavici" i "Koševu".

3 - Leon Benko je pogodio stativu, umalo da Sarajevo povede protiv Olimpika.

8 - Željo na "Grbavici" ima terensku inicijativu protiv Slavije, ali zasad nema prilika.

19 - Olimpik je poveo protiv Sarajeva golom Dalibora Pandže nakon što ga je sjajno uposlio Danijal Brković!

25 - Plavi pokušavaju da probiju bedem "sokolova", ali zasad nemaju uspjeha.

27 - Izjednačenje na "Koševu". Leon Benko je pogodio iz jedanaesterca nakon što je u kaznenom prostoru oboren Amer Bekić!

45 - GOOOL! Sarajevo je napravilo preokret protiv Olimpika! Ponovo je strijelac Leon Benko nakon što je bio najviši u skoku poslije centaršuta iz kornera - 2:1. Završen je prvi dio susreta na "Koševu" (2:1), ali i na "Grbavici" (0:0).

20 - GOOOL! Sloboda je povela protiv Zrinjskom sjajnim pogotkom Zajka Zebe! Kapiten Tuzlaka je sa 45 metara lobovao golmana "plemića" za erupciju oduševljenja navijača na "Tušnju".

28 - Sloboda je mogla do dvostruke prednosti i vjerovatno pobjede, ali je šut glavom Harisa Mehmedagića nakon kornera zaustavila prečka! Sreća za Zrinjski.

35 - GOOOL! Sloboda vodi 2:0 golom Damira Mehidića! Lijepo se igrač domaćina oslobodio svojih čuvara i sjajno šutirao sa 20-ak metara!

46 - Nastavljeni su susreti u Sarajevu.

45 - Poluvrijeme u Tuzli, Sloboda ima sigurno vođstvo od 2:0 protiv Zrinjskog.

75 - Željo je imao nekoliko sjajnih šansi, ali prosto je nevjerovatno šta sve nisu iskoristili domaći igrači. Dejan Uzelac je sa dva metra šutirao iznad prečke, dok je rezervista Joco Stokić, koji je u međuvremenu zamijenio Ognjena đelmića, takođe bio neprecizan iz peterca!

75 - Željo će do kraja utakmice igrati sa igračem manje nakon što je direktan crveni karton zaradio Enis Sadiković, koji je kao posljednji igrač odbrane srušio Stefana Barića.

81 - GOOOL! Sarajevo vodi 3:1! Strijelac je Krste Velkoski iz jedanaesterca!

85 - Tuzlaci mirno provode utakmicu kraju.

90+3 - GOOOL! "Plemići" su postigli počasni gol na "Tušnju",a strijelac je bio Vučina Šćepanović.

PREMIJER LIGA BIH - 15. KOLO:

Olimpik - Sarajevo 1:3 (1:2)

/Pandža 19 - Benko pen 27, 45, Velkoski pen 82/

Sloboda - Zrinjski 2:1 (2:0)

/Zeba 20, Mehidić 35, Šćepanović 90+3/

Željezničar - Slavija 0:0

Subota:

Radnik - Široki Brijeg 0:1
/Baraban 83/

Vitez - Borac 1:0
/Đurić 72/

Velež - Rudar Prijedor 0:0

Drina - Travnik 1:0
/Jakšić 20/

Mladost - Čelik 1:0
/Šišić 60/

TABELA: Široki Brijeg 31, Sloboda 31, Zrinjski 30, Radnik 28, Sarajevo 28, Mladost DK 22, Čelik 22, Vitez 22, Željezničar 20, Slavija 20, Olimpik 16, Travnik 16, Rudar Prijedor 16, Borac 12, Drina 9, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC