• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Minuta ćutanja na terenima Premijer lige BiH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Prije početka utakmica 16. kola Premijer lige BiH predstojećeg vikenda biće održana minuta ćutanja u pomen na žrtve terorizma u zemlji i inostranstvu, dok će na stadionima biti povećanje mjere sigurnosti.

 Minuta ćutanja i pojačane mjere sigurnosti na utakmicama 16. kola Premijer lige BiH  Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Prije početka utakmica 16. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine predstojećeg vikenda biće održana minuta ćutanja u pomen na žrtve terorizma u zemlji i inostranstvu", istakao je Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje Fudbalskog saveza BiH (FS BiH).

"Dopis smo poslali svim klubovima i službenim licima utakmica, te će minuta ćutanja biti održana uoči svih osam utakmica 16. kola. Isto tako, zbog posljednjih tragičnih događaja od klubova smo zatražili da povećaju mjere sigurnosti na stadionima, odnosno da ih podignu na najviši mogući nivo i maksimalnu pažnju posvete bezbjednosti svih učesnika na utakmici. FS BiH im stoji maksimalno na raspolaganju", istakao je Pilav, dodavši:

"Iskreno, ne očekujem da će doći do bilo kakvih problema u utakmicama naše lige, ali preventivno moramo djelovati i poduzimamo sve što je u našoj moći. FS BiH suosjeća sa porodicama žrtava terorističkih napada".

U 16. kolu Premijer lige BiH u subotu (21. novembra) sastaće se: Drina (Zvornik) - Sarajevo, Olimpik - Zrinjski, Mladost (Doboj Kakanj) - Rudar Prijedor, Vitez - Radnik i Velež - Slavija, dok će dan kasnije snage odmjeriti Sloboda - Čelik, Željezničar - Borac, te Široki Brijeg - Travnik.

Podsjetimo, u terorističkom napadu u srijedu naveče u sarajevskom predgrađu Rajlovac ubijena su dva vojnika Oružanih snaga BiH Nedeljko Radić i Armin Salkić. Prošlog petka, 13. novembra, u nekoliko terorističkih napada u Parizu ubijeno je 129 osoba, dok ih preko 300 ranjeno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC