• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Serija poraza se prekida na "Grbavici"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Pred fudbalerima banjalučkog Borca je izuzetno težak zadak - poslije šest vezanih poraza, nalaze se pod imperativom "pozitivnog" rezultata protiv Željezničara na "Grbavici" u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Željezničar - Borac, najava 16. kolo PL BiH Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije neuspješne reprezentativne pauze, u kojoj Bosna i Hercegovina nije uspjela da protiv Republike Irske u baražu izbori plasman na EURO 2016, vraćamo se domaćem fudbalu odnosno 16 kolu prvenstva.

Borac iz Banjaluke će u nedjelju biti gost Želji (13 časova) u meču koji bi mogao da za crveno-plave predstavlja svojevrsnu prekretnicu u naporima da osiguraju opstanak i naredne sezone.

"Pauzu smo maksimalno iskoristili prvenstveno da se upoznamo i da probamo da posložimo kockice, da popravimo greške i da se psihički podignemo kako bi meč u Sarajevu dočekali spremni. Idemo na 'Grbavicu' bez 'bijele zastave', idemo da igramo fudbal i da pokušamo da popravimo bodovni saldo", izjavio je trener Borca Željko Vranješ na konferenciji za štampu u Trofejnoj sali Gradskog stadiona.

"Velikan iz Platonove" nije u dobroj poziciji jer je sakupio samo 12 bodova iz 15 dosadašnjih utakmica i nalazi se na 14. mjestu na tabeli u sezoni nakon koje ispada čak šest timova. Željezničar, s druge strane je sakupio devet bodova više, ali se i plavi nalaze na veoma opasnom devetoj poziciji.

"Realno, nije ni Željo u nekoj posebno dobroj formi, ali naš optimizam baziram na činjenici da nas, otkako sam preuzeo ekipu, niko nije nadigrao uz sve naše mane i nedostatke! Jesmo izgubili protiv Radnika i Viteza, ali nas nisu 'razbili'. Nadam se da ćemo uz dobar pristup i ako damo 90 odsto onog što možemo, ostvariti povoljan rezultat. Uz naravno, malo sreće koja nas je u prethodnim utakmicama nije poslužila. 'Fortuna' dosad nije bila na našoj strani i nadam se da će nam se vratiti na 'Grbavici'", dodao je trener Borca, koji protiv Sarajlija neće moći da računa na četvoricu fudbalera, kažnjenog Petra Ilića, kartonirane Ajdina Redžića i Nebojšu Runjića, te odavno povrijeđnog Zvezdana Đorđilovića.

"Tri žuta kartona ima Redžić, koji je dobio dozvolu kluba da otputuje Cirih na probu, Runjić će propustiti meč zbog crvenog kartona, dok Đorđilović duže vrijeme ima povredu. Što se tiče Ilića, ni on nije u konkurenciji zbog suspenzije, a kad će se vratiti morate da pitate rukovodstvo. Nije trenirao već duže vrijeme i neka uprava dalje odluči o njegovoj sudbini u klubu", podvukao je Vranješ.

Vezista Banjalučana Fedor Predragović takođe očekuje težak meč protiv starog rivala, ali vjeruje da će crveno-plavi napokon uspjeti da prekinu neugodnu seriju.

"Nadam se da ćemo uspjeti da prekinemo niz poraza koji nas je doveo u nezgodnu poziciju i zonu ispadanja. Vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat na 'Grbavici', popraviti atmosferu u svlačionici i podići samopouzdanje pred naredne duele do zimske pauze", rekao je Predragović.

Utakmica između Želje i Borca igra se u nedjelju u 13 časova na "Grbavici", a sudiće jeEdin Jakupović iz Bihaća.

PAROVI 16. KOLA

Subota:

Široki Brijeg - Travnik (Mirza Tičić)
Drina - Sarajevo (Husein Terzić)
Olimpik - Zrinjski (Ognjen Valjić)
Sloboda - Čelik (Adis Mulahasanović)
Mladost - Rudar (Admir Šehović)
Velež - Slavija (Haris Kaljanac)
Vitez - Radnik (Ilija Živković)

Nedjelja

Željezničar - Borac (Edin Jakupović)

* U zagradi su imena glavnih sudija

TABELA: Široki Brijeg 31, Sloboda 31, Zrinjski 30, Radnik 28, Sarajevo 28, Mladost DK 22, Čelik 22, Vitez 22, Željezničar 20, Slavija 20, Olimpik 16, Travnik 16, Rudar Prijedor 16, Borac 12, Drina 9, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC